Kaip padaryti vaiką laimingu?

Kaip padaryti vaiką laimingu?

02. Apr 2014, 12:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žinoma vaikų gydytoja iš Šveicarijos ir knygos „Vaikas“ autorė Michela Glioker atskleidė Mamyčių klubui penkis prinicipus, kurie yra esminiai, norint, kad vaikas būtų laimingas.

Vaikų auklėjimas – tai bendras tėvų, mokytojų ir gydytojų darbas. Štai tie penki principai, kurių verta laikytis, idant mūsų vaikai būtų laimingi.

1) Būtina skirti daug dėmesio vaiko fizinei sveikatai. Tėvai turėtų konsultuotis su gydytojais, išsiaiškinti, kiek vaikas yra išsivystęs fiziškai ir ko, jei butina, reikia imtis tolimesnei vaiko brandai ir vystymuisi.

2) Reikia turėti mokymosi planą (mokykloje, vaikų darželyje) ir jį taikyti atsižvelgiant į vaiko amžių ir brandą, o ne remtis abstrakčiais tikslais, galvojant, ką jūsų manymu, vaikas turėtų žinoti pagal savo amžių. Labai svarbu, kad vaikas gautų visą reikalingą lavinimą, auklėjimą, žinias, emocinį ir kultūrinį išsilavinimą pagal savo amžių.

3) Būtina atkreipti dėmesį į žmogiškų santykių kokybę. Antroposofijos pradininkas Rudolfas Šteineris sakė, jog ateityje, maždaug po šimto metų (ši ateitis jau atėjo) bus laikas, kai mokytojai negalės gauti diplomo remdamiesi vien savo žiniomis. Norint tapti mokytoju, žmogui reikia atskleisti ir visas savo moralines vertybes, kurias turi ne visi šiuolaikiniai mokytojai. Vaikas laimingas, jei su juo elgiamasi žmoniškai, kai jis jaučia kitų rūpestį, pagalbą.

4) Svarbi metodika. Egzistuoja daugybė kelių lipti į viršų. Ir išties kiekvienas vaikas nori mokytis! Mokytojai turi kūrybingai prisitaikyti prie kiekvieno vaiko ir kartu pabandyti praskinti kelią į viršų. Vaiko mokymo metodai turi remtis procesu, o ne tik tikslo siekimu.

5) Tėvai ir mokytojai turi mokėti tinkamai paaiškinti vaikui, kad gyvenimas vertas, jog jį gyventume. Net kai mums sunku, mes mokomės! Tai taip vadinamas sveikas gyvenimiškas optimizmas. Vaikas turi žinoti, kad žmogus gyvena ne tam, kad turėtų mašiną, namą, pinigų, o tam, kad visa tai tarnautų žmogui ir jam padėtų tobulėti. Auklėjant vaiką būtinas dvasingumas visose gyvenimo srityse.

Mamyčių klubas

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 02. Apr 2014, 13:38 DLK

pritariu - kai tėvai laimingi - laimingi ir vaikai 😀