Kaip mamai suprasti, kad vaikas persivalgo?

Kaip mamai suprasti, kad vaikas persivalgo?

27. Sep 2017, 07:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Ar apskritai įmanoma suprasti? Ar nuolat persivalgantis mažylis gali išsitampyti savo skranduką? Ar tiesa, kad ateityje toks vaikas rizikuoja turėti bėdų dėl svorio?

Pasak gastroenterologų ir mitybos specialistų, jei sveikas vaikas pavalgęs atpila, didelė tikimybė, kad jis persivalgo. Ar dėl to gali išsitampyti jo skrandis? Tam tikra prasme gali, tačiau su vaikais šiuo klausimu yra kiek kitaip nei su suaugusiaisiais žmonėmis. Šiuo atveju nereikia baimintis dėl kažkokių itin rimtų pasekmių, mat vaikas juk auga, kartu didėja ir visi jo organai. Jei mažylis liaujasi tiek daug valgęs, tada jo skrandis nebesitempia taip sparčiai ir didėja tolygiai pagal amžių.

Kalbant apie nutukimo riziką, sąsajų tarp galimo antsvorio ir nuolatinių persivalgymų ankstyvojoje vaikystėje – nedaug. Vieni vaikystėje, būna, labai daug valgo, o užaugę yra liekni ar net per mažo svorio, tuo tarpu nevalgiukai tampa storuliais. Kalbant paprasčiau, iki dvejų – trejų metų amžiaus nereikėtų daryti jokių išvadų, nes jos nebus tikslios.