Kaip keičiasi būsimo tėčio seksualinis gyvenimas?

Kaip keičiasi būsimo tėčio seksualinis gyvenimas?

13. Feb 2015, 14:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mes laukiamės mažylio. Kaip keičiasi mūsų seksualinis gyvenimas šeimoje?

Vienoms nėščioms moterims mylėtis - tai malonus nuotykis, kitos gi apie tai net pagalvoti negali. Abiem atvejais tai visai normalu. Jūsų seksualiniai santykiai priklauso nuo daugelio veiksnių, tačiau viena garantuojame - seksualinis gyvenimas šeimoje nėštumo metu keičiasi.

Ar seksas gali pakenkti kūdikiui?

Galbūt tai pagrindinė priežastis, dėl kurios moterys ir vyrai vengia mylėtis nėštumo metu - baimė pakenkti kūdikiui. Jei ir jūs turite panašių minčių, nusiraminkite. Mažylį saugo gimdos sienelė, be to, jis plaukioja vaisiaus vandenyse, vadinasi, net ir pats aktyviausias seksas jam niekuo nekenkia. Visgi yra aplinkybių, kai reikėtų susilaikyti nuo lytinių santykių nėštumo metu. Jeigu nėštumo eiga nerami, anksčiau buvo persileidimų, geriau pasikonsultuoti sau savo ginekologe.

Ką daryti, jei nuomonės skiriasi?

Laukiantis mažylio gyvenimas viską pakoreguoja savaip, taip pat ir seksualinį poros gyvenimą, kartais noras mylėtis išnyksta nėštumo metu. Nėštumo metu kai kuriems vyrams užsiiminėti seksu yra tabu, gali sumažėti aistra. Tačiau daugeliui vyrų mažylio laukimo metas jį dar labiau su moterimi suartina ir fiziškai, ir emociškai. Tad apvalėjanti moteris jiems tampa dar moteriškesnė ir patrauklesnė.

Būna ir priešingai. Nėštumas gali kaip tik sumažinti seksualinį vyro potraukį. Kai kam nepatinka, kad keičiasi jo mylimos moters kūnas, auga pilvas, iš krūtų išsiskiria priešpienis.

Kai kurios moterys irgi įvairiai žiūri į seksą besilaukiant. Jūsų santykiai su mylimuoju gali būti gilesni ir švelnesni. Daugeliui moterų pakanka minties, kad dėka meilės užgims nauja gyvybė. Ji mėgaujasi nauja meilės forma ir jaučiasi patrauklia kaip niekada. Be to, nėštutei nebereikia galvoti apie kontraceptikus, todėl seksualiniai santykiai gali tapti laisvesni ir įvairesni.

Antra vertus, pirmajame trimestre daugeliui moterų nesinori mylėtis dėl toksikozės. Arba tiesiog bijo mylėtis dėl persileidimo tikimybės. Arba jaučiasi stora, negražia ir nepatrauklia savo vyrui. Nors yra visai ne taip.

Moters išvaizdos pokyčiai dažnai tampa konfliktų priežastimi. Galbūt jus pačias trikdo kūno formos pasikeitimai, todėl jaučiatės negražia ir tas psichologinis diskomfortas atbaido nuo bet kokio artumo su vyru. O galbūt priešingai, jūs jaučiate padidėjusį seksualinį potraukį, tačiau bijote, kad jūsų kūnas nebėra patraukus jūsų vyrui.

Ką daryti, norint išsaugoti aktyvius seksualinius santykius?

Receptas paprastas - pasakokite vienas kitam apie savo jausmus, norus, poreikius. Abu pagalvokite, kaip paįvairinti seksualinį gyvenimą. Pabandykite kitas pozas, kurios labiau tinka ir patogesnės moteriai, pvz. ant šono ar kai moteris iš viršaus.

Jeigu lytinis aktas sukelia skausmus jūsų mylimajai, pabandykite, kaip kitaip ją galite pamaloninti. Ne mažiau malonūs yra prisilietimai, glamonės, masažas, bučiniai ir daugelis kitų būdų.

Šiame laukimosi laikotarpyje jokiu būdu neapleiskite savo seksualinio gyvenimo.

20150202141724-85970.jpg