Kaip išrinkti tinkamą knygutę mažyliui?

Kaip išrinkti tinkamą knygutę mažyliui?

05. Jun 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Kas gi nemėgsta spalvotų knygučių? Net ir nemokantys skaityti vaikučiai jas varto, smalsiai apžiūrinėja paveikslėlius, juk ten tiek daug įdomių pasakų personažų.

 

 

Atėjus į knygyną ar biblioteką akys raibsta nuo ryškių, storų, plonų, įvairiaspalvių, net grojančių knygučių. Kaip išsirinkti tinkamą knygutę, pavyzdžiui, trimečiui?

 

Atkreipkite dėmesį į kiekvieną knygą. Ji:

 

-turėtų būti lengva, kad vaikas be vargo pasiimtų ir nusineštų į skaityti skirtą kampelį;

 

-turėtų negreitai susidėvėti. Tai užtikrina tik laminuotas (blizgus) ir kartoninis viršelis;

 

-neturėtų būti itin didelė, kad vaikas ją galėtų nešiotis net prispaudęs po pažastimi;

 

-paveikslėliai turėtų būti aiškūs ir stambūs. Smulkios detalės tik nukreipia dėmesį. Teksto turėtų būti nedaug, sakiniai - aiškūs ir trumpi;

 

-pagaminta iš ekologiškai švarių medžiagų. Juk net trimečiai, smalsumo genami, krimsteli kampukų.

 

Renkant knygelę mažyliui, atkreipkite dėmesį ir į jos turinį. Kartais būna prastai išverstos knygos, nerišliai sudėlioti sakiniai ar su klaidomis pan.

 

Kad ir kaip gražiai vadintųsi knyga ir kad ir kaip trauktų akį, pasikliaukite savo nuojauta, ar ji tinkama. Jei jaučiate, kad kai kurie pasakojimai neatitinka jūsų požiūrio ar auklėjimo nuostatų, drąsiai atidėkite knygą į šalį. Juk knygos turi teikti tik gėrį, džiaugsmą ir auklėti mažąjį skaitytoją.

 

O kaip jūs renkate knygutes savo vaikučiams?

motinysteveza motinysteveza 05. Jun 2013, 13:13

mažylės (1,8m) knygelėms yra du kriterijai - turinys ir iliustracijos. gali būti ir plonos jau ir paveiksliukai su detalėmis. o vyresnėlei (beveik6m.) tik į turinį - iliustracijos jau nelabai aktualios.

05. Jun 2013, 10:57

Kol mažesnis buvo rinkomės lavinamąsias mažyliams skirtas knygeles, beabejo pasakų, skaitydavom, dabar jas pats varto ir "atpasakoja" 😀 Rinkomės tokias, kur aprašomi daiktai, jų pavadinimus mokinama ir pan. Dabar renkamės mokomąsias taip pat, tik didesniems vaikiukams, mokomės raidžių, skaičių ir pan.