Kaip išrinkti mažyliui tinkamą kombinezoną žiemai: patarimai

11. Dec 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Turbūt nesuklysime tvirtindami, jog kombinezonas - pats tinkamiausias drabužis mažyliui šaltuoju metų laiku. Ir šilta, ir patogu, ir saugu. Tačiau kaip jį išsirinkti, į ką atkrepti dėmesį? Štai keletas patarimų.

Kaip Mamyčių klubui patarė parduotuvės "Baby city" konsultantė Erika Stalgytė, pirmiausia verta atkreipti dėmesį į tai, iš kokio audinio pasiūtas kombinezonas.

Audinys turi būti:

  • atsparus vandeniui
  • neperpučiamas
  • atsparus purvui
  • "kvėpuojantis"

Ypač reikia atkreipti dėmesį į tas kombinezono vietas, kuriomis dažniausiai vaikas liečiasi su žeme griūdamas, žaisdamas - sėdynės vieta - ji turi būti atspari ne tik purvui, bet ir dažnai trinimui. Tam, kad vaikutis galėtų drąsiai džiaugtis žiemos malonumais. Ne mažiau verta dėmesio, renkantis kombinezoną - tai siūlės, kaip jos sutvirtinos.

20141208132943-49178.jpg

Laimingas vaikas – laimingi tėvai

Vieni iš rekomenduojamų kombinezonų - Lassie gaminiai, kurie yra funkcionalūs ir lengvai prižiūrimi. Gaminių dizainas bei gamyba yra paremta suomių kompanijos „Reima“ dešimtmečių patirtimi, kuriant drabužius skirtus dėvėti esant itin sudėtingoms klimato sąlygoms.

Lassie gaminiai atitinka kiekvieno vaiko poreikius - jaustis patogiai bei komfortabiliai. Jie 100% apsaugo vaikus nuo vėjo ir šalčio. Visi gaminiai yra patikrinti laboratorinėmis sąlygomis.

Pagrindinis siekis – kad vaikas jaustųsi laimingas žaisdamas lauke. Lassie kombinezonai – smagiems žaidimams lauke bet kokiu oru

Lassie drabužiai:

  • Ilgalaikiai
  • Apsaugantys
  • Praktiški
  • Lengvai prižiūrimi
  • Šie drabužiai 100% apsaugo vaiką nuo drėgmės, vėjo bei šalčio. Audinys atstumia drėgmę bei purvą, leidžia vaikams išlikti švariems ir sausiems.
  • Siuvami su atšvaitais, kad vaikas būtų gerai matomas tamsoje, išliktų saugus.


20141208132702-54551.jpg

AUDINIŲ TESTAI

Atsparumas trynimui – audinys yra įtempiamas ir trinamas švitriniu popieriumi sukatis diskui 5000 apsisukimų.

Hidrostatinis atsparumas – vandens masės dydis (mm), kurį atlaiko audinys neperšlapdamas. Minimalus audinio hidrostatinis atsparumas yra 3000 mm, kad atlaikytų lietų neperšlapdamas.

Atsparumas vandeniui – dušo principu pilamas vanduo iš viršaus ir stebimas pralaidumas vandeniui.

Audinio tamprumas – įtvirtintas audinys tempiamas, švytuoklių metodu. Idealiai tampriam audiniui švytavimas gali tęstis labai ilgai. Tai parodo audinio kokybę.

20141208132740-51937.jpg