Kaip išrinkti dovanas skirtingo amžiaus vaikams: patarimai

Kaip išrinkti dovanas skirtingo amžiaus vaikams: patarimai

16. Dec 2014, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt


Dažnai tenka pirkti vaikams dovanas - kai yra jūsų vaiko gimtadienis, krikšto vaikų ar artimųjų ir draugų vaikų gimtadieniai. Ir kaskart svarstome - ką šiemet padovanoti?

Prieš aptariant idėjas, norime padalinti dovanas į tris grupes:

- Dovanos vaikams (iki trejų metų). Tai dovanos vaikams bejokių konkrečių reikalavimų

- Dovanos vaikams nuo 3 iki 13 metų. Tai dovanos su asmeniniais vaiko pageidavimais.

- Dovanos paaugliams, vyresniems nei 13 metų, kuriems jau neužtenka knygos ar žaislo.

Žinoma, dovanas renkame pagal vaiko amžių.

Dovanos vaikams iki 3 metų

Šiame amžiuje  vaikas džiaugsis bet kuria dovana. Nesvarbu - tai šokoladas, žaislas ar nauja knyga. Todėl visą dėmesį sutelkite:

  - į vaiko saugumą (svarbus rodiklis)

  - į amžių (nereikia trijų mėnesių kūdikiui dovanoti konstruktoriaus)

  - nauda (bet kuri dovana turėtų padėti vaiko ugdymui ir lavinimui).

Atsižvelgiant į minėtus veiksnius, peržvelk populiariausias dovanas:

1. Žaislai. Ši dovana beveik visada bus aktuali. Žaislai pravers vaikučiui ir patiks tėvams. Pirkdami žaislus, niekada neprašausite.

2. Knyga. Gana specifinė dovana, kuri bus naudinga labiau didesniam mažyliui, ir labiau patiks tėvams, nei vaikučiui. Arba būna atvirkščiai - vaikas myli knygas, tada jums reikia žinoti, kokias knygas jis turi namie. Ryškios, spalvingos, kokybiškos knygos visada bus madingos.

3. Konstruktoriai. Labai naudinga dovana. Svarbiausia tinkamai parinkti sunkumo lygį. Tokios dovanos yra naudingos vaiko vystymuisi, lavina logiką, mąstymą.

Dovanos vaikams nuo 3 iki 13 metų

Prieš pirkdami dovaną mažam žmogui, geriausia prieš tai pasitarti su vaiko tėvais ir sužinoti vaiko interesus. Kokiems žaislams vaikas teikia pirmenybę? Tačiau nepamirškite, kad tėvų pageidavimai gali skirtis nuo vaiko norų. 

Dovanų idėjos:

1. Dabar aktualūs žaislai. Iš esmės, šio amžiaus vaikams galite dovanoti žaislus su jo mėgstamais animacinių filmų personažais, taip pat kitas dovanas su šiųais herojais.

2. Knygos visada naudingos!

3. Stalo arba kompiuteriniai žaidimai. Pirmasis variantas ne visada gali patikti vaikui, išskyrus tais atvejais, jei tikrai žinote, kad vaikas nori kažkokio konkretaus stalo žaidimo. Antrąjį variantą vargu ar palaikys tėvai. Bet jei nepabandysite, nesužinosite.

4. Sportinė dovana. Labai geras pasirinkimas, jei vaikas užsiima kokia nors sporto šaka. Futbolininkui patiks kamuolys, teniso žaidėjui - raketės ir t.t. Universalia dovana gali būti apsaugos elementai važinėjant riedučiais ar riedlente.. Žaidimo konsolės ar kompiuterio. Gana brangus dovana. Be to, ne visi tėvai rems šią idėją. Beje, kad visi kompiuterių genijai, kurie dirba gerai žinomų kompanijų galėjo dirbti kompiuteriu nuo ankstyvos vaikystės.

5. Žaidimo konsolės ar kompiuteris. Gana brangi dovana. Be to, ne visi tėvai parems šią idėją. Beje, visi kompiuterių genijai, kurie dirba žinomose kompanijose, ėmė naudotis kompiuteriu nuo ankstyvos vaikystės.

6. DVD diskas su vaiko mėgstamais filmais ar serialais. Nepamirškite pasitikslinti, kas patinka vaikui.

Dovanos paaugliams

Šiame amžiuje sunku įtikti paaugliams ir jų tėvams. Dažnai jaunuolio noraii skiriasi nuo tėvų.

Dovanos, kurios gali būti naudingos:

1. Knyga. Ji gali prarasti savo aktualumą kompiuterių ir technologijų pasaulyje, tačiau vis dar pasitaiko vaikų, kurie mėgsta skaityti knygas.

2. Sportinė dovana. Aktuali, jei vaikas užsiima sportu. Tiesiog reikia nepamiršti, kad gera sporto įranga brangi.

3. Muzika. Jei tiksliai žinote, kokios muzikos klausosi paauglys, galite nupirkti mėgstamos grupės albumą, kurio jis dar neturi.

4. Dovana, susijusi su kompiuteriais. Prasminga, jei paauglys rimtai užsiima darbu kompiuteriu. Yra daug variantų - nuo bevielės pelės iki įvairios apdailos.

5. Rimta, brangi dovana. Tai ir mobilusis telefonas, motoroleris, papuošaląai. Prieš jas dovanodami, žinoma, pasitarkite su vaiko tėvais.

Išvados:

  - Renkantis dovaną, gerai apgalvokite, kam norite įtikti - vaikui ar tėvams,

  - Nedovanokite pinigų - daugeliu atvejų jie leidžiami beprasmiškai, arba juos paima tėvai, išrinkdami vaikui "teisingą" dovaną. 

Ką šiais metais Tu įdėsi vaikui į Kalėdų senelio dovanų maišą?

 

20141204102323-62368.jpg