Kaip išmokyti mažylį lipti laiptais: pataria kineziterapeutė

Kaip išmokyti mažylį lipti laiptais: pataria kineziterapeutė

07. Mar 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

TV rubrikoje „XXI amžiaus mažylis“ svečiuojamės pas mažąją Viktoriją, kuriai tik pusantrų metukų ir ji ypatingai aktyviai nori atrasti ją supančią aplinką.

Lipimas laiptais yra pagalba mamai, nes nereikia nešti mažylio, o jam - tai tikras išbandymas, nes reikia įveikti šias pakopas.

Pasak sanatorijos „Pušyno kelias“ vaikų kineziterapeutės Monikos, pradėjus vaikučiui lipti laiptais, labai svarbu jam suteikti kuo daugiau savarankiškumo, kad jis kuo daugiau dirbtų pats, bet neversti vaiko, jei jis tam dar nėra pasiruošęs.

"Mūsų, tėvelių, užduotis, vaikui lipant laiptais - suteikti jam kuo daugiau saugumo. Nes tik tuomet, kai mažylis yra jau pakankmai didelis ir turi pakankamai fizinės jėgos, kai išlavinta jo pusiausvyra ir koordinacija, jis pats lipa dėliodamas kojytę po kojytės. Kai mažylis lipa laiptais, reikia stebėti, kad jis pilnai sulenktų kojytes per keliukus. Nes kai jis vaikšto lygia plokštuma, toks didelis kelio sulenkimas jam nėra įprastas. Tad stebėkime, kad kojytės jis nekreiptų į šoną", - patarė kineziterapeutė.

20170306162526-33917.jpg

Lipant į apačią pastebėsite, kad vaikas stato kojytes ant pirštų galų, bet tai nėra blogai - jis taip mokinasi ir perneša savo svorį. Labai svarbu, anot Monikos, kai vaikas mokosi lipti laiptais, kad jo judesiai nebūtų varžomi ir jis jaustųsi patogiai.

Sėkmės.

Naujo dizaino sauskelnės - kelnaitės Huggies® Pants