Kaip greit tie mūsų mažiukai auga...

Kaip greit tie mūsų mažiukai auga...

08. Jun 2011, 09:00

Atrodo, tik nesenai išmokome vaikščioti, o jau bėgiojame. Tik nesenai ėmėme ragauti kietą maistą, o jau valgo pati. Kasdieną išmokstame vis kažką naujo, vis tobulėjame.

 

Mūsų Dianai greit bus 1 metai 7 mėnesiai. Kokie mūsų didžiausi atradimai dabar?

 

Pagaliau supratome, kad žaisti kieme yra kur kas linksmiau nei namie. Anksčiau lauke išbūdavome gan mažai, ir tai tik ant mamos rankų arba šalia. Dabar vis labiau traukia tolimesnės erdvės. Reikia paliesti medžius, surinkti akmenukus, pažaisti smėlyje, pasisupti.

 

Dar vienas be galo džiuginatis pasiekimas tas, kad išmokome dalintis. Dalintis žaislais, sausainiais, dviratukais. Kieme su draugėmis šnekėjome, kad einant į lauką kiekvienam vaikui reikia išsinešti po dviratuką, kamuolį, po gėrimą.

 

Bet tai neįmanoma, taigi teko mokytis dalintis viskuo. Juk žinome, kad kito žaislas visada įdomesnis ir būtinai reikia jį išbandyti. Anksčiau dėl to kildavo nemažai bėdų. Bet dabar pastebiu, kad maniškė jau noriai dalinasi, nes žino, kad vaikutis pažais ir gražins jos daiktą.

Įveikėme ir didesnių vaikų baimę. Kai tik mažoji išmoko savarankiškai vaikščioti, pastebėjau, kad jinai vengia didesnių vaikų. Galbūt todėl, kad jie stipresni, judresni ir pasitaikydavo, kad kartais netyčia užgaudavo. Dabar jau stengiamė su jais susidraugauti. Aišku, mušeikų, peštukų nemėgstame ir jų privengiame. O tie, kurie ramesni, jau mūsų draugai. Įsidrąsinusi net bando nustumti juos nuo dviratuko.

 

Labai mėgstame kartoti kitų vaikų sakomus žodžius. Tik gaila, dar ne viskas pavyksta. Bet aš su savo vaiku jau pakankamai neblogai galiu susišnekėti:)

Per tą laiką išmokome namie tvarkytis, paprašyti norimo daikto, atsinešti iš spintelės kokį skanėstą, ar nusinešti indus. Didžiausias uždavinys dabar - tai atprasti nuo sauskelnių. Pasiekėme tai, kad jau pasako, kai nori, bet bėda tame, kad ant puodo nei sėdėti, nei ten kažką daryti nelabai nori.

Štai taip mes augame ir tobulėjame..

26. Aug 2011, 17:28

Linciuke, kaip galeciau su jumis susisiekti?

08. Jun 2011, 13:21

Greitai bėga laikas...gražutės augat 😀 🤗 🌷 🌷 🌷

08. Jun 2011, 09:19

Kokia jau didutė 😀