Kaip greičiau prisikviesti "pietų miegelį"?

Kaip greičiau prisikviesti "pietų miegelį"?

11. Jul 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dienos miegas – fiziologinė būtinybė, būtina normaliam vaiko vystymuisi.

Vienerių metų vaikas dieną miega ne mažiau dviejų kartų. Maždaug nuo pusantrų metų prasideda naujas miego režimas – dieną vaikas miega vieną kartą apie 2,5 – 3 val. Toks miego režimas, palaipsniui miegui trumpėjant, būna iki 6-7 metų amžiaus. Kai kurie vaikai, būna, visiškai atsisako dienos miego jau nuo ketverių metų amžiaus.

Ką daryti, jei dienos metu mažyliai nenori eiti gulti?

Jeigu kelerių metukų vaikas nereaguoja į jūsų prašymą pamiegoti pietų miegelio, matyt, jis nepakankamai pavargo per tą laiką. Galite padidinti fizinį krūvį, pasivaikšiojimų lauke trukmę iki dienos miego arba pakeisti miego laiką. Tik venkite didelio emocinio sujaudinimo prieš pat miegą, nes vaikučiui bus sunku užmigti

Kaip padėti užmigti?

Pažiūrėkite, ar jo lovytė pakankami patogi ir jauki. Tik nenaudokite dienos miego kaip bausmės už kažką. Ramiai užmigti padės mylimiausias vaiko žaisliukas, lėlė, kurie taip pat „užmiega“. Galite paklausti vaiko, jei jis šiek tiek vyresnis: „Nori eiti miegoti dabar ar po penkių minučių?“ Galite priminti kasdienius ritualus: po valgio einate plautis rankyčių, veiduko, o po to – į lovytę miegelio, galite prieš tai paskaityti trumpą pasakaitę. Vaikas ims laukti tų įvykių, kuriuos išvardinote, tai pamažu priims kaip įprastą dienos ritualą.

Kodėl vaikas dažnai pabunda, kad atsigertų?

Daugeliu atvejų tai rodo neteisingą kambario temperatūros režimą ir vaiko perkaitimą lovelėje. Kambaryje, kuriame vaikas miega, turėtų būti šiek tiek vėsiau nei kituose kambariuose - 18-20ºС.

Ar reikia laikytis dienos režimo? 

Dienos režimas padeda vaikui orientuotis laike, saugo jo nervinę sistemą nuo persitempimo. Jeigu mažylis maždaug tuo pačiu laiku valgo, žaidžia, eina pasivaikščioti, tai ir užmigti jam bus daug lengviau įprastu metu.

Ar noriai jūsų mažyliai gulasi dienos miegelio?