Kaip elgtis viešumoje su labai aktyviu vaiku?

Kaip elgtis viešumoje su labai aktyviu vaiku?

21. Feb 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turbūt daugeliui mamų pažįstamas jausmas, kad, rodos, akimirkai nusisukote, o mažylis lekia net nesustodamas. Šiuolaikiniai vaikai tikrai itin greiti ir turintis savo nuomonę, kur jie nori eiti. Kaip elgtis mums, tėvams?

„Pirmas dalykas, siūlyčiau susitaikyti, kad vaikas bėgs. Jeigu jis linkęs bėgti - jis bėgs“, - teigia sanatorijos „Pušyno kelias" vaikų skyriaus psichologė Renata Garckija.

Su labai aktyviu vaiku mamoms baugu ne tik po parduotuves vaikščioti, bet ir į gatvę ar parką išeiti.

„Pirmiausias galvojame apie vaiko saugumą. Aš visada rekomenduoju kalbėti namuose. Žinoma, nereikia tikėtis, kad vaikas supras iš pirmo karto ką reiškia nesaugu, slidu, negeri žmonės, šlapia, nereikia tikėtis, bet kalbėti būtina“, - pataria specialistė.

Ar kartais neatrodo, jog šiuolaikiški vaikai daugiau aktyvesni? Juk mūsų vaikystėje, vaikai elgdavosi ramiau..

„Galima kažkiek taip aiškinti, nes atsirado kitoks požiūris į auklėjimą. Tėvai daugiau skaito apie vaiko raidą, domisi ir leidžia. Pats aktyvumas nėra labai blogas, jeigu netrukdo vaikui, svarbu kad būtų tinkamos ribos, mažylis suprastų, kad mama ir tėtis yra autoritetai, kurių reikia kalusytis, žinotų elgesio taisykles bei ką reiškia saugu“, - priduria R.Garckija.

Tad mielosios, XXI amžiaus mažylis yra aktyvus ir smalsus o mūsų pareiga yra užtikrinti saugumą ir leistis į atradimus kartu!