Kaip baigti žindyti 1,5 metų vaiką?

Kaip baigti žindyti 1,5 metų vaiką?

30. Jul 2015, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip atpratinti sūnelį nuo nakties pienuko? Jau gavome žindymo konsultantės patarimus.

Iš mamos laiško, gauto 3 valandą nakties:

"Sveiki, ši naktis man jau prailgo, mat mano sūneliui yra 18 mėn., ir mes bandome pirmą kartą miegoti be mano pieniuko naktį.

Labai sunkiai sekasi: užmiega 10 minučių ir vėl isterija baisi. Neįsivaizduoju, net kuo jam padėti, norisi tiesiog verkti kartu su juo. Dabar mane vyras pakeitė: jis guli su juo ir klausosi serenadų.

Nesinori nusileisti, nes jau vis dėlto pradžia atpratinant nuo krūties yra - pusė nakties. Hmmm.... Bandau įžvelgti kažką gero. Kaip jums sekėsi tai daryti?

Pilna informacijos, kaip svarbu maitinti, kokia poza tai daryti, kaip apžioti tinkamai krūtį, bet niekas nekalba atvirai, koks vargas yra atpratinti nuo motinos pieno. Tai stresas visai šeimai.

Mes jau pora mėnesių po truputį bandome atprasti. Iš pradžių atsisakėm dieną pienelio ir išmokom pietų miego uzmigti be pienuko, o dabar atėjo laikas ir nakčiai. Echhh....

Gal kas turite kokių patarimų?"

mama Feja

Atsako Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė mama Joana:

  • Visų pirma užjaučiu mamytę ir tėvelį, ir vaikelį dėl tokių sunkumų. Šaunu, kad tiek laiko maitinote savo pienu. Informacijos apie nujunkymą nėra, nes patariama žindyti kol vaikas atsisako krūties pats ramiai ir be streso visiems. Priverstinis nujunkymas visuomet sukelia didelį stresą visai šeimai.
  • Jūs darote teisingai, kad maitinimus mažinate labai palengva, bet nerašote dėl kokios priežasties norite nutraukti naktinius maitinimus. Akivaizdu, kad vaikučiui jie dar labai svarbūs. Jeigu miegate vienoje lovoje, jūsų neturėtų labai varginti naktinis maitinimas. Tai kaip tik patogiau, nes vaikas gavęs krūtį vėl greitai užmiega. Na, o nustojus žindyti vaiko miegas greičiausiai vis tiek netaps be atsibudimų. Taigi keltis reikės abiem atvejais. 
  • Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja žindyti vaikus iki 2 metų ir ilgiau, taigi jūsų vaikutis dar nėra toks didelis kaip jums atrodo. Motinos pienas padeda formuoti vaikučio imuninę sistemą, nes tokio amžiaus vaikų ji dar yra labai nebrandi. Žindymas labai gelbėja, kai vaikutis karščiuoja, serga kokiu enterovirusu ar dar kokia liga, kai būtina palaikyti skysčių balansą.
  • Dažniausiai vaikai atsisako gerti vandenį ir kitus skysčius išskyrus motinos pieną. Taigi, tai padeda išvengti lašelinių statymo. Siūlyčiau jums dar gerai apsvarstyti ar tikrai verta jau nutraukti naktinius maitinimus, gal jie ne taip labai jus vargina.
  • Na, o jeigu nuspręsite nutraukti maitinimą, tai darykite tai kantriai ir su meile. Apsirenkite nakčiai drabužius, kad vaikas nematytų ir nejustų jūsų krūtinės. Kalbėkite su vaikučiu, aiškinkite jam, kad nebėra jau pienelio, kad mamytė pavargo, pasūpuokite, paniūniuokite. Galbūt vaikutis jau po poros naktų nustos prašyti krūties, tačiau nusiteikite, kad gali būti be miego ir visa savaitė.

Sėkmės ir stiprybės jums, kad ir kaip apsispręstumėte!

Žindymo konsultantė mama Joana

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

Gal turite patarimų, kaip jums geriausiai sekėsi baigti žindyti?

 

Krisliukas Krisliukas 31. Jul 2015, 18:05

Baigiau maitinti vaikus drastiškai, tiesiog išvažiuodavau savaitei toli nuo šeimos. Sunkiausia buvo su Fausta, kai ji būdama pusantrų metų mane tiesiog terorizuodavo. Naktimis keldavo kas pusvalandį-valandą,baisiau už kūdikį. Dienomis lipdavo ant kelių, atsiguldavo į maitinimo pozą ir čiupdavo. 😀 Jau buvau pervargus.
O Kasparas atsisakė pats, maždaug 1.2mėn., nesupratau kodėl, tik paskui suvokiau,kad jau laukiausi. Gal dėl to.
Baigus maitinti, visi vaikai be išimties stebuklingai išmiegodavo visą naktį. Lyg kas mygtuką kokį būtų įjungę.

LePukuota LePukuota 30. Jul 2015, 09:56

Aš ir maitinau iki dviejų metukų, atsisakėm mano iniciatyva, nereikėjo niekam niekur eiti, nedaviau papuko ir viskas, vietoj to pasupdavau, vandens duodavau atsigerti, gal kokią savaitę pasikankinom, bet priprato. Nakties miegas niekuom nepasikeitė.

floryte floryte 30. Jul 2015, 09:47

Tiesiog privaloma mamai išeiti miegoti nakčiai į kitą kambarį keletui naktų. O paskui - nemiegoti kartu su vaikučiu, guldyti į lovelę. Kai nustojau maitinti naktimis, vaiko naktinis miegas gerokai pagerėjo. Žinoma, būtinai reikia kalbėti, aiškinti vaikučiui, kodėl naktimis pienelio nebėra. Tokio amžiaus vaikutis jau labai daug supranta. Sėkmės jums😀

mama ingrida mama ingrida 30. Jul 2015, 08:32

Aš tai maitinau iki dviejų metukų,tai kai nusprendžiau nebemaitinti pasirinkau gal ir netinkama būdą.Taigi patepiau spenelius aliejumi ir pabarsčiau pipirų.taip kokius tris kartus paragavo ir buvo fui kaka ir daugiau nebenorėjo,o naktimis gal kokias tris buvo neramu o paskui viskas pradėjo išmiegoti visą naktį😀Ir tiesa jokio vandens ar arbatos taip pat naktį negėrė,bandžiau duoti,bet šveisdavo buteliuką į šalį.