Kaip Aurėja ir Gabrielė mokėsi sėdėjimo ant puoduko meno...

30. Nov 2011, 00:00

„Mamyčių klubo“ naujojo projekto „Puoduko stebuklas“ mažosios herojės Aurėja ir Gabrielė toliau pratinasi draugauti su naktipuodžiu. Jau mėnuo praėjo nuo tos dienos, kai pirmą kartą su juo susipažino. Kaip gi joms sekasi...

 

Gabrielės mama Marija džiaugėsi, jog praėjus daugiau nei mėnesiui nuo pratinimo ant puoduko, dukrytė padarė pažangą - kaskart po miegelio ar po pavalgymo sėda ant puduko ir atlieka reikalus, bet dar nesiprašo.

 

{smallpic:gabriele}

 

Ilona, Aurėjos mama, prisipažino bandanti savo mergaitę sudominti žaisliukais, dainėlėmis, kol ji sėdi ant puoduko. Tačiau, toks vaiko "užėmimas" kol kas rezultato neduoda. 

 

{smallpic:aureja}

 

Kaip tikina psichologė Marija Vaštakė, veikla, kuria mama bando sudominti vaiką jam sėdint ant naktipudžio, turi būti trumpalaikė, kad vėliau tos veiklos jis nesusietų su puodeliu. Juk jei mažyliui patiks, kuo jis užsiima ant puoduko, jis gali šiaip sau sėdėti ant jo ir daryti tai, kas jam patinka.

 

{smallpic:1}

 

Dėl paskatinimų nėra vienareikšmiškos nuomonės - kaip tėvai nori, taip vaikutį paskatina. Kai vaikai paauga ir patys savarankiškai atsisėda ant puoduko ar ant klozeto, paskatinimų jau nebelaukia.

 

Psichologė pataria tėvams apsišarvuoti kantrybe ir leisti vaikučiui pirmiausia "prisijaukinti puoduką", leisti jį pačiupinėti, pasėdėti ant jo su kelnytėmis ir neskubinti, jei nenori atlikti jame reikaliukų.

 

Šį pratinimosi procesą gali palengvinti ir tam tikri ritualai, pavyzdžiui, padainuokite tą pačią dainelę tik tada, kai vaikutis sėdi ant naktipuodžio. Arba paskaitykite trumpas istorijas iš knygučių tik tada, kai mažylis sėdi ant puoduko ir pan.

 

Rubriką "Puoduko stebuklas" remia HUGGIES PULL-UPS® sauskelnės-kelnaitės, kurios sukurtos tam, kad pratintis prie naktipuodžio būtų paprasta ir smagu!