Kaip auga super mažylis: akušerės vizitas į namus

27. Sep 2017, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Pasak akušerės, "Gandro lizdas" įkūrėjos Ievos Girdvainienės, nuo 30-tos gyvenimo paros kūdikis "išauga" iš naujagimystės laikotarpio ir pamažu ima domėtis aplinka, ilgėja jo būdravimo periodai.
 
Nors antrą gyvenimo mėnesį kūdikis labiau domisi aplinka, jam visa dar svarbus miegas - dieną jis turi išmiegoti tiek pat, kiek ir naktį. Akušerė patarė Super mažylio mamai Godai pradėti mažąjį Motiejų pratinti prie šeimos gyvenimo ritmo - migdyti jaunėlį su vyresniu broliu tuo pačiu metu. Juk norisi mamai grįžti į socialinį gyvenimą ir tai visai realu.
 
Mylėkite save ir nebijokite taisyklių - jei jų nebus, namus valdys chaosas.
 
20170926132345-96590.jpg
 
Jei pastebite nedidelį bėrimą ant kūdikio veiduko, ant kaklo raukšlių, o gal bėrimas pasklido ir po kūnelį, tai vienas iš rodiklių, kad rengiate mažylį per šiltai. Akušerė pataria kuo dažniau leisti mažyliui paplikinėti, o kai rytais prausiate, atidžiai ir švelniai nuvalykite kiekvieną kaklo raukštę, veiduką.
 
Po maudynių galite švelniai pamasažuoti kūdikio pėdutes ir delniukus - tokiu būdu stimuliuojame taktilinius taškus pėdutėje, nepamirštant ir delniukų (prisiminkite žaidimą "virė virė košę"), išglostant kiekvieną mažylio pirštuką.
 
Ką daryti traiškanojant akytėmis?
 
20170926132330-26853.jpg
 
Akušerė primena, jog jas reikia valyti kasdien. Ryte mažyliui pabudus, kai jis ramus, paimame vatos gabalėlį, sudrėkiname šiltame vandenyje ir juo švelniai valome akytes nuo išorinio voko link vidinio. Jokiu būdu jų netrinkite.
 
Smagaus rytinio prausimosi!