Kaip aprengti vaiką šventei?

Kaip aprengti vaiką šventei?

21. Apr 2016, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Gimus mažyliui, tėvų gyvenimas iš esmės pasikeičia. Naujas rėžimas, kitoks laiko planavimas, tai tik maža dalelė to, ką turi keisti tėvai į pasaulį atėjus mažam žmogučiui. Augant vaikeliui, auga ir rūpesčiai. Ateina gimtadieniai, krikštynos, kitos svarbios šventės. Vaiko šventės yra labai aktuali tema tėvams. Visuomet tėvai nori, kad jų atžala būtų pati gražiausia ir stilingiausia. Tačiau, kartais yra persistengiama ir gaunasi atvirkščiai, nei buvo norėta. Gražiai šventei reikalinga ir graži apranga. Taigi, kaip geriausia aprengti mažylį svarbioms jo gyvenimo šventėms?

Vaiko gimtadienis

20160420123204-79250.jpg

Ši šventė yra pati svarbiausia jūsų mažyliui, kol jis yra mažas. Todėl ji turi būti įsimintina ir gerai apgalvota. Pirmiausia turite apgalvoti šventės temą, reikia rinktis tokią, kuri patiktų ir tiktų jūsų atžalai bei nebūtų labai sudėtinga įgyvendinti. Atsižvelgdami į temą, sutelkite dėmesį į aprangos detales. Atrodydamas puošniai, vaikas bus geros nuotaikos ir jausis tikras gimtadienio šeimininkas.

20160420123215-36793.jpg

Mergytę papuoškite ne kasdiene suknele, priklausomai nuo metų laiko, pasirūpinkite šventinėmis pėdkelnėmis. Jeigu sugalvojote temą, kurioje yra princai ir princesės, mergaitės galvą galite papuošti karūna, lankeliu su gėlėmis arba kaspinėliu į plaukus. Berniuką aprenkite patogiomis klasikinėmis kelnėmis, marškiniais ir pridėkite itin populiarų akcentą – peteliškę. Ji pagyvins visą aprangą ir suteiks jūsų vaikui tikrą žavesį. Varlytes rinkitės atsižvelgami į visą aprangą, derinkite spalvas. 

Krikštynos

20160420123232-17038.jpg

Pagal senas tradicijas krikštynoms drabužėlius renka bei prieš krikštynas jais turi aprengti mažylį krikšto tėveliai. Todėl tėvai gali šiek tiek atsipūsti. Tačiau visuomet krikšto tėvams galima patarti, kaip geriau aprengti vaikelį. Iš tikrųjų krikšto drabužiams nėra taikomi kažkokie išskirtiniai reikalavimai, svarbiausia, kad jie būtų baltos spalvos. Balta spalva simbolizuoja kūdikio tyrumą. Drąsesni tėvai ir krikšto tėvai šiomis dienomis krikštynų rūbeliams pasirenka įdomesnes detales. Mergaites jie puošia baltomis ar gelvomis suknytėmis, kurios turi kitų spalvų papuošimus – raudonas gėlytes, margus drugelius. Berniukai vis dažniau rengiami kostiumais bei užrišamas kaklaraištis ar užsegama stilinga varlytė. Jeigu drabužėliai krikštynoms yra lininiai, taip pat varlytes berniukui galite parinkti linines.

20160420123246-20662.jpg

Taip pat, reikia atsižvelgti ir į orą už lango. Vasaromis vaikučius galima rengti plonesniais drabužiais, žiemą ir rudenį, reikia pasirūpinti, kad vaikas neperšaltų. Bažnyčiose dažnai ir vasaros laiku būna vėsu, todėl nepamirškite pasirūpinti ir šiltais megztukais.

Labai graži idėja, per šventes tiek vaikaims, tiek suaugusiems apsiregti vienodai, panašiais drabužiais, pavyzdžiui, visi lininiais drabužiais, arba vienoda tam tikra detale. Tai galėtų būti peteliškėsm varlytės. Pavyzdžiui, vienodos spalvos arba audinio peteliškės visiems vaikams. Berniukams varlytės, mergaitėms kaspinėlis į plaukus. Arba vaikui, tėčiui ir seneliui tą pati vaikiška – vyriška varlytė.

20160420123258-60301.jpg

Kitomis progomis vaiką aprenkite tvarkingai, stenkitės vengti kasdienių rūbelių. Aprengdami vaiką kievienai progai ypatingai, taip sukursite šventės nuotaiką tiek sau, tiek savo mažyliui.

Kiekviena artėjanti šventė sukelia malonų nerimo ir apmąstymų laiką. Visas šventes pasitikite geros nuotaikos ir gražiai apsirengę. Pamatysite, kokia nuostabi šventė tuomet gali būti.

Didelį peteliškių, varlyčių asortimentą rasite internetinėje parduotuvėje www.green-rose.lt