Kai dantukų dygimą lydi viduriavimas...

Kai dantukų dygimą lydi viduriavimas...

29. May 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Pirmasis dantukas kūdikiams dygsta nevienodai. Vienos pasakoja, kad jau rado išdygusį dantuką vieną dieną, kitos pasakoja apie labai neramų kūdikį, pakilusią jo temperatūrą ir net viduriavimą. Ar tai normalu?

 

 

Iš mamos Vaivos laiško:

 

Mano dukrytei 11 mėnesių. Kai tik dygsta jai dantukas – ima viduriuoti, nelabai valgo. Kiek ilgai truks tokia reakcija kalantis dantukams? Kaip padėti vaikučiui?

 

Konsultuoja vaikų ligų gydytoja Dalia Viederienė:

 

Pirmųjų dantukų dygimas dažniausiai sukelia didelių nepatogumų ir baimės tėvams, nes vaikutis pasidaro neramus, pakyla temperatūra, suskystėja viduriai, atsiranda padidėjęs seilėtekis.

 

Tai natūrali vaiko reakcija į dantų dygimą. Ji trunka 3 - 4 dienas.

 

Jei minėti simptomai išlieka ilgiau, reikia ieškoti kitos priežasties. Dygstant kitiems dantukams, šie simptomai susilpnėja arba visai išnyksta.

 

PATARIMAI: Padėkite savo vaikui: dažniau dėkite prie krūties, patepkite dantenas specialiu tepaliuku, malšinančiu skausmą. Sugirdykite šaukštelį „Panadolio“, įdėkite „Viburkolio“ žvakutę.

 

Kokie simptomai lydėjo tavo vaikučio dantukų dygimą?

 

29. May 2013, 17:57

maniskiui metukai su trupuciu bet kalasi kruminiai ir neramus labai ir viduriuoja vis ir zirzia visa diena nemiega vienu zodziu mum sunkus atvejis tie dantukai