Kada vaikui nebereikia sauskelnių naktimis?

Kada vaikui nebereikia sauskelnių naktimis?

08. Aug 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos klausimas:

Ką daryti, jeigu vaikas jau gerai naudojasi puoduku, bet naktį vis dar atsibunda šlapias? Vaikui dveji metai ir 9 mėnesiai. Ar reikia vaiką žadinti ant puoduko, jeigu jis miegodamas pradeda vartytis? Kaip suprasti, kad jam jau laikas į tualetą ir neprabudinti jo be reikalo?

Ką daryti, jeigu mokymąsis sėdėti ant puoduko užsitęsė? Dukra išmoko kentėti, nusimauti kelnaites ir atsisėsti ant puoduko paprašyta, naktį šlapinasi vieną kartą, bet pati nesiprašo ant puoduko, nors jau puikiai kalba ir yra protinga.

Svarbūs fiziologiniai ypatumai bei įpratimas

Kai sako specialistai, pradžioje vaikai pagal paskirtį puoduku naudojasi tik tuomet, kai yra aktyvūs ir nemiega. Žinoma, čia yra svarbu ir fiziologiniai ypatumai bei įpratimas. Kartais vaikai prieš miegą daug geria ir būtina į tai atsižvelgti.

Mokymasis nesišlapinti naktį gali būti labai ilgas ir gali užtrukti iki penkerių metų. Jeigu tėvai mato, kad geriau vaiką pažadinti, taip reikia ir daryti. 

Tėvams patariama būti atidiems, pakantiems, neprikabiems, klausytis vaikų ir truputį vyresniems vaikams įvesti "šlapių" ir "sausų" naktų kalendorių (tai tinka vaikams vyresniems negu penkeri).

Sėkmės!