Kada vaikams reikia maudymosi kostiumėlių?

Kada vaikams reikia maudymosi kostiumėlių?

10. Jul 2014, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Atostogaujant prie jūros, ežero ar paupy į akis krenta štai kas: vieni metinukai pupuliukai jau būna papuošti glaudėmis ir maudymosi kostiumėliais, o kiti nuogi laksto jau gerokai paūgėję. 

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad išrinkti maudymosi kostiumėlį yra niekų darbas, iš tiesų egzistuoja tam tikros taisyklė sir patarimai.

5 kriterijai, renkantis maudymosi rūbelius mažiukams:

Patogumas.

Vaikams, kaip niekam kitam svarbus yra patogumas ir komfortiškumas. Mes, suaugusieji, gal ir galim pakentėti, kai rūbas kažkur veržia, kažkur trina, o vaikui tai būtų didelė kančia. Nemokėdamas žodžiais išreikšti savo jausmų, mažylis gali tiesiog tapti piktesniu, zirzti, ir kitą kartą tokį rūbą jam kažin ar uždėsite.

Taip ir maudymosi kelnaitės ar kostiumėlis – jis turi būti patogus, nevaržyti judesių. Nereikia pirkti ir „išaugimui“, nes tada petnešėlės smuks, glaudės kris, ir vaiko nuotaika suges.

Medžiaga 

Ar tai bus vientisas maudymosi kostiumėlis mergaitei, ar glaudės berniukui – viskas turi būti pagaminta iš kiek įmanoma minkštesnės ir malonesnės medžiagos. Idealu, jei tai natūralus pluoštas, nors, turbūt, dažnai maudymosi rūbeliai gaminami iš sintetikos. Jei įmanoma, rinkitės bent tokias, kurių gamyboje naudojama ir medvilnė.

Siūlės ir raišteliai

Atkreipkite dėmesį, ar kokybiškos vidinės siūlės. Jei plika akimi matyti, kad „kažkas su jomis ne taip“, verčiau nepirkite – dėl vandens ir saulės poveikio jos greitai gali iširti.

Patogios glaudės berniukams, turinčios ne tik juosmens gumytę, bet ir papildomai raištelį. Tada berniukas bus tikras, kad panėręs po vandeniu nepames ten kelnių... Mergaitėms bene patogiausi vientisi maudymosi kostiumėliai, turintys sukryžiuotas petnešėles – jie tvirčiau laikosi ant kūnelio, nesmunka ir nekrenta petnešos.

Nuogas?

Tik su maudymosi kostiumu. Ir tai ne tik grožio ir estetikos klausimas. Svarbiausia čia – vaikučio sveikata. Nuogu užpakaliuku atsisėdęs ant smėlio, žolės ar žemės mažiukas rizikuoja pasigauti infekciją.

Šlapias ar sausas?

Nusimaudžiusį mažylį reikėtų perrengti sausais rūbeliais. Kai lauke karšta, šlapias maudymosi kostiumėlis šaldo (ypač apatinę kūno dalį, kur inkstukai, šlapimo pūslė), tad mažylis rizikuoja susirgti. Taip kad patogiausia turėti ne vieną maudymosi rūbelių komplektą.

Kokia jūsų nuomonė?

Maudymosi kostiumėlis: už ar prieš? Nuo kokio amžiaus?

JustytesMama JustytesMama 12. Jan 2021, 22:25

Zinoma uz maudymosi kostiumelius vaikams. Pirmiausiai kaip ir raso - del higienos, o antra, tai juk taip grazu kai maza mergyte aprengta ryskiaspalviu maudymuku. Be to, yra ir kostiumeliu us UV filtrais, kas tikrai naudinga jautriai maziuku odelei. Sau taip pat noriu naujo, galbut vientiso maudymuko, renkuosi is https://www.atlantic-shop.lt/maudymosi-kostiumeliai nes ko gero su pradejusia lakstyti dukrele ramiai nepasideginsiu, o turi buti maksimaliai patogu aktyviai leisti laika

Gintarep Gintarep 10. Jul 2014, 12:39

bent iki mokyklos net neketinu savo panikei pirkti maudymosi kostiumelio, pakaks kelnyciu. Be kelnyciu lakstymas mane nezavi. Tad jei vaziuojame prie ezeriuko, ar namie baseinuke pliuskenames, butinai stengiuosi nusimaudziusi vaika perrengti.