Kada po žindymo atsinaujina mėnesinės?

Kada po žindymo atsinaujina mėnesinės?

02. May 2012, 07:00

Mama Edita „Mamyčių klubo“ narių klausia patarimo: „Po gimdymo dukrytę maitinau tik 1 savaitę, šiuo metu jai yra 3,5 mėnesio, o vis dar neatsirado mėnesinės. Gydytoja liepė laukti. Gal kuri buvo su tuo susidūrusi ir gali patarti?“

 

3 faktai apie žindymą ir mėnesines:

 

1.Žindymas yra labai svarbus kūdikio sveikatai. Kada moteriai atsiranda mėnesinės po gimdymo, priklauso nuo kelių faktorių: pirma, kaip dažnai ir kaip intensyviai kūdikis žinda, ar jis gauna papildomo maisto.

 

2. Žindymo metu padidėja hormono prolaktino koncentracija, nevyksta ovuliacija ir išnyksta mėnesinės. Retėjant kūdikio žindymui arba baigus maitinti, ovuliacija atsinaujina ir moteris gali pastoti.

 

3. Mėnesinių nebuvimą paprastai sąlygoja toks žindymas, kai kai tarpai tarp maitinimų ne ilgesni kaip 4 valandos dieną ir 6 valandos naktį.

 

Moterų patirtys šiuo klausimu skirtingos. Tai, kad mėnesinių atsinaujinimas po gimdymo ir žindymo yra labai individualu, įrodo ir mūsų "Mamyčių klubo" moterų patirtys.

 

Štai ką į tokį klausimą atsakė „Mamyčių klubo“ narės:

 

-Visus 6 mėnesius, kol pati maitinau, buvo ir nuovargis, ir sumažėjęs lytinis potraukis. O mėnesinės prasidėjo tik tuomet, kai visiškai nustojau maitinti, nuo tos dienos praėjus mėnesiui.

 

-Aš maitinu jau 13 mėnesių, maitinimai yra reguliarūs, 3-4 kartai per parą. Mėnesinių dar neturiu.

 

-Maitinau iki 4 mėnesių, po to atsisakė dukrytė krūtinės ir mito tik mišinėliais, tai “moteriškos dienos” prasidėjo dar po 2 mėnesių, t.y., kai vaikui sukako pusė metų.

 

-Iki 4 mėnesiuko maitinau savo vaikutį. Kol maitinau, mėnesinių nebuvo. Kai nustojau maitinti, po dviejų savaičių prasidėjo mėnesinės. Net nustebau, kad taip greitai.

 

-Mano dukrytei jau 3 mėnesiai, pirmos mėnesinės prasidėjo po 6 savaičių, ir pienukas niekur nedingo. Manau, tai priklauso nuo kiekvieno organizmo, kai kurioms neprasideda, kol maitina, kai kurioms prasideda iš karto, ir jos maitina toliau.

 

Kokia Tavo patirtis šiuo klausimu? Ar greitai atsinaujino mėnesinės baigus žindyti? O gal jos atsirado dar žindant?

02. May 2012, 21:27

As susirgau menesinemis kai mazylei buvo 3 men. Ir maitinau toliau.Tik keista kad menesines yra nors maitinu pati,bet as traukiu su pientraukiu,tai gal tai kazka keicia.

02. May 2012, 09:15

suneliui virs 9 menesiu, pirmosios menesines atsirado po 7 menesiu, nors dar tebezindau