Kada mažylį mokyti nardyti?

Kada mažylį mokyti nardyti?

27. Oct 2011, 08:00

Jei ir Tu turi klausimų kineziterapeutei ar kitam specialistui, rašyk adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Yra mažylių, kurie jau pat ankstyvos kūdikystės gali nardyti. Mamyčių klubo mamos klausia, nuo kokios amžiaus galima vaiką mokyti nardyti ir ar to tikrai reikia jam reikia, ar naudinga, ar kažkaip nepakenksime mažyliui?

 

Pasak fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutės Sonatos Martutaitienės, norint išsaugoti plaukimo refleksą, kūdikį patartina pradėti nardinti nuo 6 savaičių. Visi kūdikai turi įgimtą refleksą sulaikyti kvėpavimą, kuris silpnėja nuo 3 mėnesių.

 

Jei norim šį refleksą išsaugoti, vaiką pradedam nardinti nuo 6 savaičių kiekvieną dieną ir taip dirbam visą mėnesį, paskui nardymo skaičių mažinam iki 2-3 kartų per savaitę.

 

Pradėti nardinti vaiką geriausiai savo vonioje, jam pažįstamoje aplinkoje, o jau nuo  3-4 mėnesių eiti į baseiną. Nardymas labai gerai sustiprina raumenukus, sunormalizuoja raumenų tonusą, grūdina vaiką, gerina kraujotaką, greitina psichomotorinę raidą.

 

Kontraindikacijos:

Silpnas, sergantis kūdikis, odos ligos, bronchų spazmai. Tokiais atvejais nardymą galima pradėti, kai vaikas pasveiks ir gydytojas duos sutikimą.

 

www.gemma.lt

27. Oct 2011, 13:46

Mes baseiną pradėjome lankyti gal nuo 1,5 mėnesio, tai po kelių apsilankymų jau pilnai nardėm 😀 mažajai patinka ir lankom iki šiol, nors jau artėjam prie dviejų metukų 😀