Kada kūdikis gali maudytis ežere, jūroje ar upėje?

Kada kūdikis gali maudytis ežere, jūroje ar upėje?

09. Jul 2015, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ieškome jauniausio "ruoniuko", t.y., tokio mažylio, kuris jau maudėsi atvirame vandens telkinyje - jūroje, ežere, upėje!

Mielos "Mamyčių klubo" draugės, kokio amžiaus jūsų mažylis anksčiausiai maudėsi jūroje, upėje ar ežere? Kiek jam buvo tada laiko? Įdomu, ar yra Lietuvoje jūroje besimaudančių kūdikių?

Jūsų dėmesiui, keletas patarimų, planuojantiems maudynes su pačiais mažaisiais plaukikais.

 

Venkite paplūdimyje būti aktyviausiu saulės periodu - nuo 11 iki 15 valandos. Jei jau "netyčia" esate tokiu  metu paplūdimyje, būtinai laikykite kūdikį ir mažą vaiką šešėlyje. Minėtu laiku saulė aktyviausiai išskiria pavojinguosius ultravioletinius spindulius, o kūdikių odelėje dar nesigamina pakankamai melamino, kad apsaugotų ją nuo žalingo poveikio.

Nepamirškite apsaugos nuo saulės. Ją būtinai naudokite  būdami prie vandens, net jei jums atrodo, jog šiandien "debesuota". Išmaudžius vaikutį, nepamirškite vėl kruopščiai ištepti jo kūnelio. 

Jeigu kūdikis arba vaikas nemoka prašytis į tualetą, naudokite specialias kelnaites - sauskelnes, saugančias jį nuo "avarijų". Sėdėti ant smėliuko su kelnaitėmsi yra ne tik patogiau, bet ir higieniškiau. Įprastos sauskelnės vandenyje permirksta, todėl pasirūpinkite specialiomis maudymosi sauskelnėmis.

Pasirūpink, kad vaikas gautų pakankamai skysčių. Jeigu maitini mamos pienu, dažniau glausk prie krūtinės, jei mišinuku - turėk atsargos termosą su virintu vandeniu, kad galėtum paruošti mišinuko. Vaikučiams, kurie valgo papildom maisto ir geria ne tik mamos pieną, karštomis vasaros dienomis tinkamiausias gėrimas yra vanduo. Jis geriausiai malšina troškulį.

Taigi, kokio amžiaus buvo Tavo mažylis, kai pirmą kartą maudėsi jūroje ar ežere?

Smagių pirmųjų maudynių linki HUGGIES® Little Swimmers®!


 

 

 

 

09. Jul 2015, 22:28

Mano pupai jau vieneri,tai pirmą kartą pilnai pliuškenosi ir su pripučiamu ratu plaukiojo iš karto po gimtadienio ežere. O braidžiojom upėje pora savaičių maždaug iki pirmo gimtadienio.

floryte floryte 09. Jul 2015, 00:23

Virš metų - kai pirmą kartą dukrytė pasiteškeno jūroje ir ežere. Bet ir tai - tik kojytes leidome sušlapti. Siūlyčiau itin saugoti savo vaikučius nuo šalto vandenuko, nes turiu karčios patirties. Man pačiai, dviejų metukų, po maudynių ežere prasidėjo inkstų uždegimai, kuriuos paskui gydžiausi visą savo vaikystę. O ir suaugusi vieną kartą išdrįsau "pamerkti" užpakalį į šaltą jūrą, kas baigėsi inkstų uždegimu su rimtu pagulėjimu ligoninėje, antibiotikais ir t.t.