Kad viduriukai nekietėtų

Kad viduriukai nekietėtų

24. Dec 2012, 08:00

Vidurių užkietėjimas – dažna mažų vaikų bėda. Jo priežastys būna įvairios, kartais net ne medicininės, o psichologinės. 6 patarimai tėvams, kaip maitinti vaiką, kad jo viduriai nekietėtų.

 

6 patarimai šeimoms, kurių namuose gyvena į vidurių kietėjimą linkęs vaikas:

 

1 Daugiau vaisių ir daržovių

 

Duokite vaikui daugiau daržovių ir vaisių. Tai pagrindiniai produktai, kurie gerina žarnyno veiklą, nes turi daug ląstelienos, reikalingos virškinimui. Geriausiai žarnyną laisvina burokėliai, slyvos, vynuogės, persikai, kiviai.

 

2. Neskubėkite valgyti

 

Valgyti reikia lėtai ir geros nuotaikos. Tai neturi būti siejama su nemaloniomis emocijomis. Kartais vaikai skuba valgyti, blogai sukramto arba tiesiog ryja kąsniais. Tada mažyliui gali skaudėti ir pūsti pilvą.

 

3. Įvairovė

 

Stenkitės, kad maistas būtų įvairus. Jei vaikas valgo labiau vienos rūšies maistą, pavyzdžiui, daug miltinių patiekalų - blynelių, bandelių ir panašiai, galima spėti, kad tuštinimosi problemų jis neišvengs.

 

4. Atsirinkite maisto produktus „blogiukus“

 

Stebėkite, nuo kokių produktų viduriai užkietėja jūsų vaikui. Yra vaikų, kuriems taip gali nutikti nuo šokolado arba nuo pieno produktų.

 

5.Kruopos ir rupi duona

 

Neužmirškite vaikui pasiūlyti tokių augalinių produktų kaip rupi duona ar kruopų košės. Jei vaikas suvalgys gabaliuką sausos duonos - tai skatins žarnyną dirbti.

 

6. Pakankamai skysčių

 

Stebėkite, kad vaikas išgertų pakankamai skysčių. Jų trūkumas gali būti kietų viduriukų priežastis. Trūkstant skysčių, išmatos formuojasi kietos, vaikui sunku tuštintis.

 

Kokių Jūs turite kietų viduriukų problemos sprendimo būdų?