Ką valgyti 1 metų mažyliui: mamų patirtis ir receptai

Ką valgyti 1 metų mažyliui: mamų patirtis ir receptai

10. Jul 2013, 18:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Indrės sūneliui netrukus sukaks vieneri. Tad mamytė nori daugiau sužinoti apie metukų amžiaus mažylių mitybos racioną.

"Mes kol kas valgome tris kartus: ryte ir vakare saldžios kruopienės, per pietus – daržovienė su mėsyte ar žuvyte.

Retkarčiais verdame kiaušinuką, paskanaujame jogurto ar varškytės ir nuolat užkandžiaujame vaisiais, riestainėliais, sausainiukais, duoniukais...Visas košes valgome gana skystas, nes tokiu pavidalu mano mažiukas daugiausiai suvalgo.

Pasidalinkite savo patirtimi, ką valgo Jūsų mažyliai, būdami panašaus amžiaus".

Štai ką valgo Mamyčių klubo metukų amžiaus vaikučiai:

Aistute:

Ryte valgom pienišką košytę arba sriubytę, pietums daržovių košytė su mėsyte, vakare pienukas. Užkandžiai - jogurtas,varškytė sausainiai...

Zydaite:

Maniškis valgo viską, ką valgome mes, bet kartais dar išverdu kruopų košytės pusryčiams. Valgome 3-4 k/d, užkandžiaujam visokiais pakramtukais (baronkos, sausainiai, javinukai it kt.), Į meniu itraukiu pieno produktus, kuriuos nelabai noriai valgom ir vaisius, iš kurių skaniausias-obuolys ir bananas. Keletą kartu per dieną geriam pieniuką.

Troli:

Mums jau metukai ir mes valgom beveik viską. Įvairias kruopas: avižas, miežius, kviečius, grikius ir t.t. Mėsyte, žuvytė, visas darzoves. Jogurtą, varškę, kefyrą, duoną. Paragaujam sausainiukų, duoniukų. Mėgsta vaisius, išskyrus citrusinius, nes beria.

Jurgeliux:

Mano metukų princesė valgo penkiskart per dieną. Ryte atsikėlus atsigeria mišinuko, paskui valgo grikių košytę, ar avižinę, ar 4 grūdų košę, nes tų vaikiškų ji niekad nemėgdavo, vargdavau, kol suvalgydavo. Pietums valgom daržoves su kokia nors mėsyte. Į daržoves visko dedu: kartais bulvytę morkytę, papriką, porą, kartais vietoj poro paprikos dedu šparagus, kopūstą ar kalafiorą. Prieš miegelį geriame mišinuką. Tarp matinimų valgom vaisių ar sausainuką, ar kukurūzų kokių, sūrelį ar varškytę.

O štai keli receptukai mažyliams, kurie jau valgo beveik viską, ką ir tėveliai.

ROBERTOS trijų grūdų košė su braškėmis

Reikės:

Trijų grūdų dribsnių,

Pusės šaukštelio sviesto,

Truputį pieno,

Šaldytų arba šviežių braškių

Išverdami dribsniai, užpilamas pienukas, įdedamas sviestukas bei braškės ir viskas sutrinama tintuve.

Braškės ne tik skanios, bet ir sveikos, jose gausu vitamino C, bei įvairių cukrų fruktozės, sacharozės bei gliukozės. Jei jūsų mažieji nėra joms alergiški, tikrai džiaugsis nauju košelės skoniu.

20130710180842-29055.jpg

VILIJOS pieniška sriuba

Kaip sako Vilija, pieniškos sriubos – maistingas, gerai virškinamas valgis. Jos verdamos pusryčiams, o ypač vakarienei, valgomos karštos arba šaltos. Jos nepakeičiamos maitinant vaikus, ligonius, bet mielai valgomos ir suaugusių.

Jos gali būti patiekiamos su įvairiais priedais: kruopų, daržovių, vaisių (jie išverdami atskirai mažame vandens kiekyje, po to supilamas pienas ir pakaitinama) arba duonos, pyrago džiūvėsėliai, biskvitinės ar trapios tešlos sausainėliai, sūrūs piršteliai ir pan 

Reikės:

makaronų,

manų kruopų,

vandens,

pieno,

cukraus,

druskos,

uogienės.

Kaip paruošti:

1.Puode užviriname vandenį, įdedame cukraus, druskos.

2.Įdedame makaronus ir verdame apie 10-15 min. (priklauso nuo makaronų).

3.Įberiame manų kruopų.

4.Įpilame pieno ir dar šiek tiek paverdame.

5.Įpilame į lėkštę, pagardiname uogiene.

SKANAUS!

Pasidalinkite receptais, ką kasdien valgo jūsų mažieji, artėjantys link 1 m. amžiaus ar jau atšventę vienerių metų gimtadienį.