Ką padovanoti vaikui Kalėdoms: gal žaidimą kartu...?

Ką padovanoti vaikui Kalėdoms: gal žaidimą kartu...?

23. Dec 2014, 11:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kalėdinis-naujametinis laikas  - tai metas, kai po eglute laukia daug gražiai supakuotų dovanų. Bet ar tikrai jos tokios būtinos? Apie tai Mamyčių klubą konsultuoja ekspertas Janis Brizga.

Mano nuomone, vaikams nereikia tiek daug žaislų, kiek jie kasmet gauna per Kalėdas ir Naujuosius metus. Turiu tris vaikus, todėl žinau, kad jie tikrai apsieina be jų!

Dabar parduotuvėse galima nusipirkti tokių dalykų, kurių net neaiški paskirtis. Jei jau panorote vaikui nupirkti ką nors naudingo ir įdomaus, rinkitės įvairius konstruktorius, kurie leis vaikui fantazuoti ir sukurti kažką pačiam.

Jei mažylis ir neturės parduotuvinio žaislo, jis ras, su kuo ir ką žaisti. Pavyzdžiui, paims didelį šaukštą ir įsivaizduos, kad tai nykštuko namelis ir ims su juo žaisti. Vaikai labai greitai atranda sau tinkamų žaislų.

Kartais švenčių metu gavę daug žaislų, vaikas praranda susidomėjimą jais ir nebežino, ką išsirinkti ir ką žaisti. Tad ne vienas žaidimas ar žaislas taip ir lieka nepanaudotas.

Ką daryti, jei žaislų yra per daug? Paprastai dalį jų, su kuriais vaikai šiuo metu nežaidžia, atidėkite ir paslėpkite maišuose. Po pusmečio ar trumpiau juos parodykite atžalai ir jis tikrai jais apsidžiaugs.

Žinoma, jei tėvai nori suteikti vaikams džiaugsmo dovanodami žaislus, tai gali daryti. Tik tuomet geriau plastikinius žaislus keiskite mediniais. Taip pat galite dovanoti stalo žaidimus arba knygas tiems vaikučiams, kurie jau skaito.

Bet labiausiai vaikai įvertins ir bus dėkingi už bendrą žaidimą kartu su tėvais. Tai neįkainojama vertybė - būti kartu, leisti laiką kartu, bendrauti, juoktis ir susigalvoti bendras pramogas!

Ką Tu padovanosi savo vaikučiui Kalėdoms?

20141222171433-60540.jpg