Ką liudija užsitęsusi sloga?

Ką liudija užsitęsusi sloga?

03. Dec 2012, 09:00

Vaikas kone visą rudenį slogavo, tačiau sloga nesikomplikavo. Ar gali būti kad sloga alerginė, o ne virusinė? Ar mama pati gali atskirti, kokia yra sloga? Ar būtini tyrimai dėl alergijos?

 

Konsultuoja Všį "Mano šeimos akademija" gydytoja neonatologė Jolanta Savulionienė.

 

Žiūrint, koks vaikučio amžius. Sloga ikimokyklinio amžiaus vaikučiui taip ilgai gali laikytis ir dėl to, kad gali būti padidėję adenoidai. Padidėjus adenoidams, vaikas ima sunkiau kvėpuoti pro nosį, iš jos beveik niekas gali nebėgti, bet įkvėpti jam yra sunku.

 

Adenoidai - toks organas, kuris stabdo infekcijos patekimą į organizmą. Adenoidai kaip ir tonzilės ar sinusitai saugo organizmą nuo infekcijų, žmogaus organizme pilna taip vadinamų „sargų“.

 

Kai adeniodai stabdo uždegimą, jie padidėja, nes daug dirba. Adenoidai padidėja ir užkemša praėjimą nosyje. Gali būti ir taip, jog vaikas sloguoja, o tėvai to nemato, tik tai, kad vaikas ėmė kosčioti. Mat jei dideli adenoidai, sloga bėga į greklę.

 

Žinoma, tai gali būti ir alerginė sloga. Jei taip ilgai vaikutis slogavo, vis tiek patarčiau pirmiausia kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris, jei reikia, duotų siuntimą pas alergologą.

 

O jei šeimos gydytojas įtaria, kad gali būti padidėję adenoidai, išrašys siuntimą pas gydytoją otolaringologą.

 

Sėkmės. 

 

03. Dec 2012, 21:29

Hm, įdomiai. Maniškiui sloga vos praeina ir vėl tas pats . . .nors dbr nušalęs, bent jau gyd nieko nesakė . .