Ką gerti per karščius?

Ką gerti per karščius?

11. Jul 2011, 08:00

 

Kas geriausiai malšina troškulį karštą vasaros dieną?

 

Vasaros gėrimų TOP 5

 

1. Mamos pienas. Tai ne tik maistas, vaistas, bet ir puikus troškulio malšinimo šaltinis. 85 procentus mamos pieno sudaro vanduo, be to, mamos pieną puikiai įsisavina mažylio organizmas.

 

2. Vanduo. Kad ir kaip suktume galvą, nieko gudresnio ir labiausiai tinkamo atsigerti už paprastą vandenį tikrai nesugalvosime. Žinoma, turime būti tikri jo saugumu, todėl atostogaujant kaime, kur vienintelis vandens šaltinis – neaiškios kilmės šulinys, geriau pasirūpinti patikimu geriamuoju vandeniu.

 

3. Kompotas. Šiuo metu, kai soduose raudonuoja pirmosios uogytės, galima vaikučiui išvirti kompotėlio. Skanu ir ekonomiška.

 

4. Sultys. Vertingiausios – šviežiai spaustos sultys. Tačiau ir jas, ir specialiai kūdikiams skirtas sultis rekomenduojama skiesti (priklausomai nuo vaikučio amžiaus). Nurodymų, kokiu santykiu, ieškokite etiketėse arba teiraukitės savo vaikučio gydytojo.

 

5. Arbatos. Šiuo metu pasirinkimas specialiai mažiems vaikams skirtų arbatų išties nemažas. Reikia atminti, kad mažiems vaikams ilgai naudoti vaistažolių arbatas nepatartina. Juk jų ir pavadinimas sako – „VAISTažolės“, taigi, skirtos gydymui, o ne sveiko vaiko kasdieniam valgiaraščiui.

 

O ką apie vaikučių gėrimus manote jūs? Ar noriai jūsiškiai geria vandenį?

12. Jul 2011, 15:05

Mažoji geria ir vandenuką, ir kompotuką, kartais sultis 😀 tinka viskas ką duosi 😉

Krisliukas Krisliukas 11. Jul 2011, 19:33

mažiukas geria tik vandenį, vyresnysis - viską, ir girą ,ir vandenį ir sulčių

11. Jul 2011, 14:08

musu gerimai ivairus nuo arbateles nes vandens vieno nelabai geria arba tiesiog pienas arba misinukas

11. Jul 2011, 11:33

Vandens nelabai geria . . .kompotų verdu, bet ne kasdien, arbatos silpnos ir sulčių

11. Jul 2011, 10:38

mano mazius geria tik sultis ir juodaja arbata per karscius ir daugiau nieko neysiulysi, o vandens tik pora gurksniuku 🤔