Ką duoti valgyti vaikui, sergančiam stomatitu?

Ką duoti valgyti vaikui, sergančiam stomatitu?

22. May 2011, 00:00


Sveikos, mamytės. Gal kas esate susidūrę ir galite padėti patarimais, ką duoti valgyti vaikui, sergančiam stomatitu.

 

Gal žinote, kaip stomatitą greičiau išgydyti, nes gydytojos išrašytas fuxinas nelabai padeda. Mes esame išbandę ramunėlių arbatą, sodos tirpalą ir dar duodu morkų su šaltalankiais sulčių. Vaikučiui jau geriau.

 

Gal dar žinote kitų receptų ir jūsų išbandytų būdų, kaip palengvinti šią vaiko būklę.

 

 Ernesta (myliusavoleliuka)

23. May 2011, 09:01

Mes irgi tik pries keleta dienu ivekem stomatita. Mums gydytoja israse DAKTARIN tepala. Labai geras tepaliukas, o apetitas mano dukrytei visai nebuvo sumazejes, tik tiek, kad valgem ivairias kosytes ir trintas sriubas.

22. May 2011, 14:57

o maista patare duot skysta ,kad nesudirgintu gleivines ,kadangi sprosta puslytes ir dauginasi, ☹

22. May 2011, 14:54

mes naudojom KAMISTAD N ir leidziama VITAMINA C

22. May 2011, 14:53

baisi liga varginanti ☹

22. May 2011, 09:24

Sveika. Perėjom ir mes šitą bjaurastį ne taip seniai. O valgyti patarė duoti tai, kas skysta, nes vaikutis kramtyt negali per skausmą : jogurtų, skystų trintų sriubų, ir aiųku, kad nebūtų nei šaltas, nei karštas maistas, drungnas, kad nekeltų diskomforto vaikiukui, šaltalankių sultys taip pat lb tinka.
Kai vaikas susirgo, pati supratau, kad tai kaltas stomatitas, daktarė tik patvirtino, perėjau interente nuo vaistų iki natūralių priemonių ką radau. Taigi geriausias vaistas yra DAKTARIN tepaliukas (apie 36lt),buvo kompensuojamas, dabar deja nebe. Ir sodos tirpaliuku valyti po maisto valgymo burnytę (tiesa skaičiau nepatariama juo valyt kai yra žaizdelių jau, bet daktarė patikino, kad galima ir būtina tik šiek tiek mažesniu sodos kiekiu vandenyje, tirpaliuku), ir dar gerai šaltalankių aliejukas, juo ir tepti, gyjimą spartina, sveika, jis ne itin malonaus kvapo, bet veik beskonis. O DAKTARIN saldus, vaikas noriai leisis tepamas juo. Tai su šiais vaistukais per 2dienas apmažėjo žymiai ir nebekilo naujų, o jau buvo ir žaizdelių daugybė pas mus. Kantrybės, nes tikrai sunku žiūrėt į vaiką, kai jam sunku valgyti, manasis tris dienas nieko nevalgė . . . Laikykitės 🌷