Ką daryti, kai suserga kūdikis iki metų: patarimai

Ką daryti, kai suserga kūdikis iki metų: patarimai

28. Oct 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką daryti, kai suserga patys mažiausieji - kūdikiai iki metų? Keletas svarbių patarimų:

Glauskite dažniau prie krūties

Jei maitinate kūdikį krūtimi, ir toliau dėkite jį prie krūties dažniau. Mamos pienas - ne tik maistas, labai reikalingi skysčiai, bet ir vaistas. Be to, mamos prisiglaudimas, šiluma ir meilė labai reikalingi sergančiam mažyliui. Ligoniukas gali greitai pavargti žįsdamas, todėl glauskite prie krūties dažniau, negu įprasta.

Neeksperimentuokite su mišinukais

Jei kūdikis maitinamas mišinuku, jam sergant jokiu būdu neeksperimentuokite kaitaliodami mišinuką. Ši taisyklė galioja ir dėl papildomo primaitinimo. Net jei ir atėjo laikas ragauti kurį nors naują produktą, atidėkite tai vėlesniam laikui, kai vaikutis pasveiks.

Daug skysčių!

Jeigu kūdikis turi temperatūros, stenkitės, kad jis gautų kuo daugiau skysčių - arbatėlių, vandenuko.

Nepamirškite maudynių, jei nėra temperatūros

Jeigu sergantis kūdikis nekarščiuoja, netiesa, kad jo negalima maudyti. Kartu su prakaitu iš organizmo pasišalina toksinai, todėl jei mažylio ilgai nemaudysite, jam tai nebus į sveikatą. Žinoma, nereikia maudyti taip, kaip sveiko - pusė valandos ar ilgiau, užtenka per kelias minutes apipilti vandenuku ir nuprausti. Pagaliau, jei labai nedrąsu, nepamirškite bent drėgnu rankšluosčiu nuvalyti jam veiduko, pažastyčių, alkūnių.

Vėdinkite kambarius

Kambarys, kuriame būna ligoniukas, neturi priminti šiltnamio. Optimaliausia temperatūra iki 22-24 laipsnių. Kai mažylio nėra kambaryje, stenkitės jį gerai išvėdinti, pakeiskite patalėlius, jei naktį mažylis karščiavo ir duag prakaitavo.

Kai suserga tavo mažylis, ką pirmiausia darai? Kas padeda jį pralinksminti?