Justas pirmą kartą valgė bananą savarankiškai

17. Mar 2013, 07:00

Sveiki visi, maži ir dideli. Pavasaris jau pamažu gražėja, orai šiltėja, tad į laukelį išeinam jau žymiai dažniau. Vis vaikštinėjam ir mėgaujamės saule, pavasariu, grynu oru.

 

Ech...pagaliau žiemužė baigėsi.

 

Kas galbūt neskaitė ir nesekė mano primaitinimo istorijų, tam pasakau, o kai kam tik primenu, kad mano mažyliui Justui - jau 10 mėnesių. Ir kuo toliau, tuo daugiau visko paragaujam.

 

Gal ir ne viskas yra sveika ar kaip rekomenduoja gydytojai, bet gyvename tokiame pasaulyje, kad kartais neįmanoma maitintis sveikai ar ekologiškai. Kai kam nėra galimybių, kai kam patirties, o kai kam galbūt noro. O pas mane galbūt visko po truputį. Bet tai nereiškia, kad esu bloga mamytė.

 

Šią savaitę mano Justukas gėrė labai daug KMYNŲ arbatos. O parduotuvėje nupirkau RIESTAINIŲ. Taid su arbatėle buvo be galo skanu. Valgė pasigardžiuodamas.

 

Taipogi pirmą kartą viriau mažajam ŽUVIES. Na šitas dalykėlis tai neabejotinai skanus. Man irgi patiko, o šį vakarą savo šeimai virėmės MAKARONŲ ir VIŠTIENOS. Na kaip gi mažyliui to neduosi. Daviau...ir žinoma, tai mums abiems patiko.

 

Justui patiko todėl, kad tai kažkas naujo, nepatirto, su nauju prieskoniu. O man tai patiko dėl to, kad mažylis jau po truputėlį, labai mažais žingsniukais žengia į bendrą šeimos maisto pasaulį.

 

 

Beje, kartą pabandžiau padaryti VAISIŲ KOKTEILĮ. Sutryniau gabaliuką banano, idėjau šviežių braškių (iš šaldymo kameros, prieš tai jas atšildžiau) ir įpyliau pieno.

 

Tada viską suplakiau ir daviau savo mažajam valgytojui. Pradžioj truputį raukėsi, bet paskui gėrė nesustodamas. Toks kokteiliukas labai tiko mums po maudynių...

 

 

Dar pabaigai norėjau paminėti, kad kažkur giliai į spintą esu įkišusi savo garų puodą, nes mes jo nenaudojame. Tai vieną dieną pagalvojau, kodėl gi nepabandžius savo sūneliui pagaminti maisto garų puode. Juk tai sveika. Taigi, kitą savaitėlę laukite žinių apie maistą, gamintą garų puode.

 

Beje, kas neskaitėte, tai butinai paskaitykite šitą straipsnelį, jame radau be galo daug naudingų dalykėlių: http://www.mamyciuklubas.lt/vaiko-mityba-primaitinimas/mitybos-specialistai-darzovių-vaisių-uogų-vaikui-reikia-duoti-kasdien. Labai ačiū už jį Mamyčių klubui.

 

P.S. Straipsnelio desertui siunčiu trumpą video, kaip mano mažylis pirmą kartą valgė bananą savarankiškai. Anksčiau jo duodavau tik su šaukšteliu, o šį kartą valgė pats. Mano mažasis didvyris...

 

IKI susitikimo naujuose bandymuose.

Asta ir mažasis tyrinėtojas Justas.

17. Mar 2013, 18:31

Kaip gražiai 😀