JUSTAS paragavo svogūno (II)

JUSTAS paragavo svogūno (II)

04. Mar 2013, 07:00

Na, sveiki antrą kartą. Po savaitėlės mes ir vėl susitinkame. Šį kartą paskaičiusi kitų mamyčių pasakojimus nutariau kai ką pakeisti, nes kai kurių dalykų mano mažylis nevalgo.

 

Mums už kelių dienelių sukaks jau 10 mėnesių. Daug kas labai nepasikeitė, bet visgi pasikeitimų yra, nes jų ir turi būti.

 

Praėjusį kartą žadėjau pabandyti į daržovių košę, kurią duodu pietums, įdėti ir svogūno. Na ir nieko, sūnelis turbūt nė nepajuto, kad su kitom daržovėm valgo ir svogūną, nes jokios neįprastos reakcijos nepastebėjau. Tuo likau patenkinta.

 

Vėliau daviau paragauti ir visiškai žalio svogūno...mažylio reakciją matote nuotraukoje...

...jam tai nelabai patiko.

 

Pusryčiams pradėjau virti pirktines įvairių dribsnių košes. Bet nesuprantu, kodėl mažasis jų nevalgo. Neišmanau, ką ir daryti. Išverdu jas vandenyje, paskui sutrinu trintuvu ir įpilu pieno mišinio. Bet jam nepatinka.

 

Bandžiau dėti sviesto - jo irgi nepripažįsta. Paskui bandžiau uogienės uždėti, ponaičiui irgi nepatiko. Netgi cukraus dėjau į šią košę...bet irgi šnipštas gavosi. Dribsnių košę bandžiau pakeisti ryžių koše...ją irgi sutrindavau. Na irgi praskiedžiau pieno mišiniu, bet ir ją valgė susiraukęs...taip labai nenorom.

 

Kas man gali patarti, kodėl taip yra? Ką aš darau ne taip?

 

Vakarienei paskutiniu metu esu papratusi virti manų košę. Jos visada išsiverdu truputį daugiau, nes ir man ji labai patinka. Sakydama "man irgi labai patinka", noriu pasakyti, kad kaip matote nuotraukoje, mažasis Justas ją labai skaniai valgo...

Tik viena bėda - nuo jos truputį kietėja viduriukai. Beje, nepaminėjau, kad šią košę pagardinu puse šaukšteliu cukraus. Žinau, kad negerai cukrus, bet kol ją skaniai valgo, tai kažkaip bijau kažko kito bandyti, nes niekas kitas jam nepatinka.

 

Kuo užkandžiaujame tarp valgymų, rašiau pirmame bloge. O šį kartą bandžiau nusipirkti paprastą pakelį varškės be jokių priedų ir ją pagardinti savaip. Gardinau pagal senelių ir prosenelių rekomendacijas - su šaukšteliu grietinės ir trupučiu cukraus. Žinau, kad ir vėl nesveikai...bet čia ir vėl kiša koją mano nepatyrimas. Bet manau, kad visi iš savo klaidų mokomės.

 

O pabaigai - linksma nuotraukytė, su kokia veido išraiška mūsų mažylis pirmą kartą paragavo apelsino...rūgštu, bet laaaaabai skanu.

 

Iki susimatymo naujuose ragavimuose ir bandymuose.

     

Mamytė Asta ir jos mažasis maisto degustatorius Justas.

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

kinella

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo