JUSTAS paragavo kiaušinio trynio (III)

JUSTAS paragavo kiaušinio trynio (III)

11. Mar 2013, 00:00

Sveikas, pavasari. Sveiki, vaikučiai ir jų mamytės. Mums jau prieš 3 dieneles sukako 10 mėn. Dabar sveriam 9,2 kg. Ir, žinoma, turime jau 8 dantukus, juk reikia kramtyti maistą ir visus kitus skanėstus, ar ne?

 

Deja, šią savaitę kažko labai ypatingo neparagavome. Na, bet kaip ten bebūtų, juk kiekvienas naujas skonis mažyliui - tai naujas potyris jo gyvenime, naujas atradimas. Ir tai jam jau pakankamai didelis žingsnelis, kuris mums dažnai galbūt, atrodo, visai nereikšmingas.

 

Pirmiausia, ką pabandžiau duoti Justukui šią savaitę - tai buvo kiaušinio trynys. Tiksliau, košė su ryžių dribsniais, virta vandenyje, ir į išvirusią košytę įdėtas kiaušinis. Nepasakyčiau, kad valgė susižavėjęs.

 

Po to pasiskaičiau visokiausių patarimų ir pirmą kartą išviriau savo mažyliui pieniškos MOLIŪGŲ SRIUBOS. Nesakau, kad jis dar nebuvo ragavęs sriubytės...žinoma, mes jau ragaujame po truputėli sriubytės iš bendro šeimos katilo, kas, beje, mums laaaaabai patinka, bet šita moliūgų sriuba buvo virta specialiai mažajam namų šeimininkui.

 

Jei kam įdomu, tai pirma išviriau MOLIŪGĄ, MORKĄ BEI BULVĘ. Po to surtyniau trintuvu, įpyliau truputį aliejaus ir visą tą masę dar truputį pavirinau ir pabaigoje įpyliau pieno mišinio. Prieš patiekdama dar įbėriau kelis grūdelius druskos. Mažasis taip skaniai valgė, kad negalėjau net nufotografuoti, nes vos pakilus nuo stalo, "paleisdavo dūdas" - neva "kur eini, duok man sriubos".

 

Dar nepaminėjau, kad virdama mažajam košes, kartu prie svogūno dar įdedu ir česnako skiltelę. O iš kaimo parsivežiau šviežių šaldytų žirnelių. Tai virdama daržovių košę, dar ir žirnių įdedu.

 

Ką užkandžiaujame tarp valgymų, rašiau ankstesniame bloge...o kas iš naujienų repertuaro? Ogi šviežią, žalią, smulkia tarka sutarkuotą morkytę. Hmmmm... kaip skanu. Berniukas ją tikrai godžiai valgo.

 

Geriam tik virintą vandenį arba ramunėlių arbatėlę. Cukraus niekada nededu. Ir jau kartą paragavom kaimiško obuolių kompoto. Kadangi jis labai saldus, tai skiedžiu virintu vandeniu. Ar jam patiko? Manau, nei klausti nereikia.

 

O kai tėvelis užsimano kažko pakramtyti ir iš šaldytuvo pasiima raugintų agurkų, tai sūneliui visada duoda pačiulpti jų sulčių. Truputį raukosi, bet vis tiek vis prašo.

 

Mūsų seneliai gyvena kaime, tad iš jo mes daug ką parsivežame: kiaušiniai, mėsa, vaisiai, daržovės, uogienės ir viskas, kas gaunama iš žemės ūkio. Tad esu pakankamai rami, kad daugelį produktų mano mažylis valgo be jokių konservantų ir kitų chemijų.

 

  Na ir AČIŪ už dėmesį. Šiam kartui tiek. Kitas sustikimas tikrai bus įdomesnis ir, manau, kad skanesnis.

 

Mamytė Asta ir jos mažasis ragautojas Justas.

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

gintarerei gintarerei 12. Mar 2013, 19:35

aha ir turejau omeny sriuba 😀 o del gydytoju tai vis pastebiu, kad kiek gydytoju tiek nuomoniu, taigi tik pacioms tenka spresti kaip ir ka daryt. Sekmes 😉

12. Mar 2013, 10:57

Na nieko mum nuo to kiausinio nenutiko,viskas gerai. Mums gydytoja buvo sakius, kad jau 9men.pradeti duoti kiausinio tryni, bet mes vis neskubejome. Bandysiu duoti ji atskirai sumaisiusi su pieno misisniu,o ne su kose.
O viriau mazyliui ne moliugu kose,bet sriuba. Nors kose manau irgi panasiai gaunasi,tik tirstesne nei sriuba.

gintarerei gintarerei 11. Mar 2013, 22:07

oj kaip smagiai Jus valgote ir ideja su moliugu kose labai smagu, reikes pabandyti 😉 beje, o kai psureagavote i kiausinio tryni, nes mums gydytoja patare dar neskubeti ir palikti 11-12 menesiams!