JUSTAS mėgsta manų košę ir kaimišką obuolį (I)

JUSTAS mėgsta manų košę ir kaimišką obuolį (I)

22. Feb 2013, 00:00

Na ką gi, pabandysiu ir aš pasidalinti įspūdžiais apie savo mažylio Justo primaitinimą. Jam dabar yra 9,5 mėnesio.

 

Jis jau gan didelis ir, atrodo, kad turėtų būti jau daug ką išbandęs. Tačiau taip nėra. Nuo 6 mėnesių, kai pradėjau primaitinti sūnelį košytėmis, jam prasidėjo intensyvus dantukų dygimas ir dėl šios priežasties jis valgė laaaaaabai mažai. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip buvo galima taip mažai valgyti.

 

Jis būdavo sotus tik pieno mišinėliais. Ir tik nuo kokių 7 mėnesių mes pirmą kartą suvalgėm visą lėkštę daržovių košytės. Kol dygo dantukai, košytę stengdavausi įbrukti į burnytę apgaulės būdu - tai juokinu, tai kalbinu, tai "lėktuvėlius" skraidinu. Paragaudavo kokius 3-4 šaukštelius ir jis jau būdavo sotus.

 

O kai sukako 9 mėnesiai, tada jau valgė daug daržovių košės, kurią sudarė: BULVĖ, MORKA, KOPŪSTAS, JAUTIENOS FARŠAS IR MOLIŪGO SKILTELĖ.

 

Galvoju, kad gal ir svogūno reikėtų įdėti, bet kažkaip nesiryžtu. Kažkaip atbaido tos jo aštrios savybės. Pusryčiams ir vakarienei anksčiau pirkdavau pieniškas įvairių kruopų košes, bet jos pakankamai brangiai kainuoja, todėl nusprendžiau, su viena mamyte pasitarusi, pirkti greitai paruošiamų įvairių kruopų dribsnius, kurie išverda per 5 min.

 

Bet mano mažylis jų nevalgo, net per prievartą nepražiodinsi. Kartais verdu manų košę, ją pasaldinu puse šaukšteliu cukraus - ją mažylis labai skaniai valgo, tik kažin ar iš šios košės daug naudos? Pati košių nebandžiau virti, bet, manau, reiks pabandyti. Tik ir vėl bijau, kad jos jam nepatiks.

 

O tarp valgymų mes užkandžiaujame: PAPRASTAIS SAUSAINIAIS, SUTRINTAIS SU PIENU, kurie mažyliui ypač patinka, mėgstam BANANĄ, dar pagramdom kaimiško OBUOLIO su šaukšteliu.

 

Na ir VARŠKYTĖS nusiperkam parduotuvėje. Kadangi jos visos su visokiais priedais, kas mažyliui nors ir nesveika, bet užtat labai skanu, todėl žadu pabandyti nusipirkti paprastą pigią varškę ir namie ją paruošti pagal savo norus, pvz. su kaimiška uogiene.

 

Šiaip gal mes ir daugiau visko bandytume ir valgytume, bet mažasis valgydamas didesnius gabalėlius kažkodėl rydamas springsta, tad jam beveik viską reikia pakankamai sutrinti. Nors tokiam amžiuje, is jau turėtų pats bandyti trinti ir kramtyti maistą.

 

Na  šiam kartui tiek. Kitame bloge pabandysiu papasakoti, kaip sekėsi virti savo košytes ir kaip skaniai/neskaniai valgė parduotuvėje pirktą ir namuose paruoštą varškę. Ir manau, kad iki to laiko būsim išbandę jau kažką naujo.

 

Tikiuosi, seksis puikiai.

Asta

 

Nuo MK redakcijos: Mielosios mamytės, rašančios vaikučių mitybos dienoraščius. Ačiū jums už pasakojimus, bet labai laukiame ir daugiau vaikučių nuotraukų pačiame tekste, ne tik pagrindinės. Kaip įkelti nuotraukas į tekstą, skaitykite čia: http://www.mamyciuklubas.lt/mamyciu-klubas-mk-taisykles/-portalo-mamyciu-klubas-naudojimosi-taisykl%C4%97s-123

 

 

Rašyk vaiko papildomo maitinimo dienoraštį ir gauk dovanų

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d.

Visos projekto dalyvės, nusprendusios kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį, gaus puikių dovanų!

 

FRISO košės

Puikaus skonio FRISO košės!1

 

 

KINELLA sultys

kinella

gintarerei gintarerei 22. Feb 2013, 14:44

uztrunku iki 15 minuciu ryte turejau omenyje 😀 beje, kad gautusi apie 200-220 ml koses, reikia 4-5 arbatiniu sauksteliu su kaupu sumaltu kruopu, o vandeni pilu is akies 😀

gintarerei gintarerei 22. Feb 2013, 14:43

o as turiu patarima del kosiu, kad nevargti su blenderiu (visgi kiekis nedidelis), t.y. paprastas kruopas susimalti su kavamale (prisimalti koki litra, susberti i stiklaini) ir tada uzpili vandeniu ir verdi is karto toki kieki kokio reikia. man labai patogu, nes turiu prisimalus visokiu kruopu, o ryte uztrunku iki ąį minuciu isvirti maximum. Veliau galite gardinti kuo tik norite.
Visgi parduodami dribsniai yra baisiai apdirbti ir neturi visu teigiamu savo savybiu , todel geriau naudoti paprastas kruopas.
Sekmes 😉

22. Feb 2013, 14:06

labai aciu uz nuomone. As kai viriau tas visokiu grudu dribsniu koses,tai as ju nesutrindavau,nes manau,kad jis jau pilnai gali susidoroti su tokio kietumo maistu,juk visgi jau 9men. Bet vat del to jis man ir nevalge tikriausiai . Dabar vel bandysiu virti,tik sutrinsiu su"blenderiu",kaip kad jus sakot 😀))

22. Feb 2013, 11:25

As koses irgi pati verdu, isskyrus vaisiu tyreles - jas perku. Kruopas isvirusi nusunkiu, praskiedziu misinuku ir sutrinu su blenderiu - valgo kuo puikiausiai, nes nuo misinuko atsiranda saldumas 😀 O pieno produktus pradesim ragauti tik suejus pirmajam gimtadieniui.

22. Feb 2013, 10:23

as visad koses virdavau pati, jokiu pirktiniu mano vaikas net neragaves, puikiai valgydavo visas kruopu koses iskysrus grikius, gal nemokejau skaniai paruost ju.