Jūs klausiate apie vaiko vystymąsi - kineziterapeutė atsako

Jūs klausiate apie vaiko vystymąsi - kineziterapeutė atsako

17. Jun 2015, 13:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų apie vaikučio vystymąsi (ropojimą, šliaužimą, sėdėjimą, pirmuosius žingsnelius ir pan.), rašykite el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt arba šioje anketoje

Atsako sveikatos centro "Gemma" kineziterapeutė Vitorija Brusokaitė:

Rimos klausimas:

Mano 10 mėnesių sūnelis nieko nedaro - nesisėda, nesistoja, nešliaužia, neropoja, net nesivarto. Darėme masažus 10 dienų, pastoviai verkė, nieko nepadejo. Turėjom daug sveikatos problemų, operacija, sutrikusi mityba, bijau aš jį stipriau patampyti. Ką man daryti?

Atsakymas:

Aš pirmiausia jums siūlyčiau kreiptis į neurologą, kad jis pažiūrėtų, kodėl viskas taip yra. Masažai ne visada yr veiksmingi, geriausia kombinuoti lengvą masažiuką su mankšta, nes tik mankštos pagalba yra gaunami geri rezultatai. Nenoriu įžeisti ar įskaudinti Jūsų, bet kodėl taip ilgai laukėte, juk jei jau 4 mėnesių vaikas nesivarto, reikėtų kreiptis į specialistus.

Idolinos klausimas

Mano mažylei 4 mėnesiai. Ar tokio amžiaus mažylė jau gali, gulint ant pilvo, atsiversti ant nugaros ir atvirkščiai? Kokius pratimus daryti, kad jai palengvinčiau šį gebėjimą? Kokius pratimus ant gimnastikos kamuolio patariate atlikti namuose?

Atsakymas:

Taip, 4 mėnesiai - pats metas kūdikėliui vartytis nuo pilvo ant nugaros ir nuo nugaros ant pilvo. Jei ji pati puikiai tai padaro - pagalba nebūtina, bet jei sekasi sunkiau, galima sukryžiuotas kojas palaikyti tam, kad būtų lengviau apsiversti.
 
Ant kamuolio galima guldyti vaiką ant pilvuko, ji laikykite už klubų ir taip nebijokite stumdyti su kamuoliu visomis kryptimis. Tokiu būdu stiprinsime mažylio šonus, nugarą, galvos kontrolę.

Eglės klausimas:

Mažylis (8 mėn.) stovi ir ''eina'' pasistiebęs, dažnai ramioje padėtyje pirštukai irgi būna sulenkti į ''vidų''. Ar reiktų kreiptis į specialistą? Ar tai reiškia, kad reikalingi masažai?

Atsakymas:

Gana ankstokai jūsų 8 mėnesių vaikas ėmė vaikščioti. Būtų labai įdomi visa vaikučio raida. Tai, kad vaikas vaikšto ant pirštų galiukų, nėra gerai, ir kai atsistojus nenusileidžia ant kulnų. Toks vaikščiojimas rodo didelę įtampą kojų raumenyne. Jums būtų tikslinga palankyti mankštas, kombinuotas su masazžo elementais.
 
Sėkmės.
20150616125529-34160.jpg
Ekspertai