JURGITOS blogas: Dvi didžiosios permainos

JURGITOS blogas: Dvi didžiosios permainos

29. Jan 2013, 00:00 kodelcia kodelcia


 

Mano sūneliui Deimantui praėjusią savaitę suėjo metukai ir devyni mėnesiai. Nei daug, nei mažai – kaip pažiūrėsi. Tik štai, kadangi laikas nestovi vietoje, vaikutis auga, savarankiškėja, atėjo keletas neišvengiamų ir svarbių permainų.

 

Pirmoji didžioji permaina – tai vaikučio miegojimo vietos pakeitimas. Taip jau nutiko, kas sūnelis iki pat šiolei miegodavo kartu su mumis, tėveliais, vienoje lovoje.

 

Maždaug iki trečio mėnesio mažylis ilsėdavosi savo lovytėje, tačiau vėliau ėmė vis dažniau prabudinėti naktimis, vis dažniau nusispardydavo antklodėlę, tad sąmoningai, kad pačiai nereiktų dažnai keltis ir kad vaikutis nesušaltų, persikėliau jį į savo lovą – į viduriuką. Ir kuo toliau, tuo labiau mažyliui ėmė patikti miegoti kartu su mumis.

 

Tiesa, per tą laiką kartą mėginau vaikutį vėl grąžinti į lovytę, tačiau nesėkmingai. Tas gražinimas kaip tik sutapo su virusinės ligos pradžia. Paguldžiau sūnų į lovytę, pasakiau, kad tai jo lovytė, kad jis čia miegos. Viskas, atrodo, klojosi neblogai, nes mažylis be didesnių rūpesčių užmigo lovelėje.

 

Tačiau vidurnaktį jis prabudo ir visas skranduko turinys atsidūrė ant lovytės patalynės. Ir tąnakt mažylis dar keletą kartų vėmė, o aš jį vis glaudžiau prie savęs, raminau. Vėmimas ir viduriavimas tęsėsi keletą naktų, o per tą laiką nutariau vaikučio nebeguldyti į lovytę...

 

Ir štai prieš savaitę vėlei kilo noras pažiūrėt, kaip sūneliui seksis pratintis prie lovytės. Ir ką jūs manot? Miegojimas lovytėje jam patiko! Buvau nusiteikusi pralaimėjimui, bet dabar suvokiu, jog visgi atėjo JO laikas miegojimui savo lovytėje. Tiesa, sūnelis vis dar nusispardo, kartais prabudusi randu jį atvėsusį, bet apkamšau ir miegame toliau.

 

Antroji didžioji permaina mėginimas atsisakyti saldžių naktinių gėrimų. Jau kuris laikas vis nerimauju dėl sūnaus dantukų. Nors mažyliui nėra nei dvejų metukų, tačiau jo pieniniai dantukai jau genda, iš pradžių buvo matyti tik pilkos apnašėlės, dėmelės, o štai dabar jau matyti ir pačių pieninių dantukų gedimas.

 

Buteliuko bandėme atsisakyti po gumuriuko operacijos prieš gerą mėnesį, tačiau nesėkmingai. Tąkart po operacijos gėrė tik iš puodelio, bet vos pasijutęs geriau vakarais prieš miegą pats tempdavosi mane į virtuvę ir verkdavo prašydamas, rodydamas ko nori. Teko mažyliui nusileisti.

 

Štai jau trečią naktį vaikui nebeduodu mišinuko. Nutariau jį pirmiausia pakeisti į arbatėles, o galiausiai tas arbatėles į gryną vandenuką. Štai kad ir praėjusią naktį jau ragavo gryno vandenuko, nepatiko, zirzė, prašėsi, kad eitume užtaisyti kito gėrimo. Galiausiai užmigo. Pradžia padaryta. Tikiuosi, pavyks šįkart pasiekti savo tikslą.

 

Taigi tokiomis nuotaikomis ir permainomis gyvename mes. Miegojimo lovytėje klausimas jau išspręstas, beliko susitvarkyti su bereikalingais naktiniais gėrimais, kenkiančiais dantukams.

 

Kokia jūsų patirtis mano aptartais klausimais? Gal turite kokių naudingų patarimų dėl dantukų priežiūros ir atpratinimo nuo buteliuko?

 

Gražaus antradienio!

Jurgita

 

30. Jan 2013, 06:18

Visais budais stengiausi, kad nuo pirmu dienu vaikas miegotu savo lovyteje. Buvo visokiu periodu, kai norejo su mumis miegoti, kai paryciais prasydavosi pas mus i lova, bet tvirtai laikem savo pozicija, kad kiekvienas miegam savo lovytese.
Del arbateliu, tai iki 2 metuku niekuomet nedavem saldintu arbatu ir taip priprato, kad net dabar geria nesaldintas ir jai skanu ( dabar mums 3.5m), aisku kai vaikuciai auga atsiranda kiti saldinti gerimai - sultys ir pan. Vasario pradzioje irgi laukia vizitas pas stomatologa-ziuresim ka pasakys. Buvom vasara, tai buvo dar visi dantukai sveiki. As, manau, jei norit pasiekti kokio nors rezultato svarbiausiai laikytis tvirtai ir nepasiduoti vaikuciu spaudimui 😀 o jie moka paspausti 😀))

kodelcia kodelcia 29. Jan 2013, 22:23

sutinku su utopija, viskas priklauso nuo įpročių, kuriuos suformuojame vaikui. ir neneigiu, jog tu klaidų būta. tad taisome jas dabar 😀

29. Jan 2013, 19:10

Kažkaip truputį iš "atbulo" galo viskas 😉 Jei kūdikėlis įprato miegoti lovelėj, o tik dėl mamos nenoro keltis, kai jam reikia - jis buvo perkeltas pas save į lovą, tai dar gerai susitvarkėte, na, ir gėrimų saldžių niekas neduoda mažyliams, tik jau kai vyresni būna, kaip įpratinam nuo mažumės - taip ir turim. O dėl buteliuko, neturėjom problemų, nes metukų virš jo atsisakėm.

kodelcia kodelcia 29. Jan 2013, 16:15

va ačiū už išsakytas nuomones 😀 Kaip suprantu iš pasisakiusių mamyčių, ir jūs panašiu laiku iškeldinote savo vaikučius į jų loveles. Tiesa, nepaminėjau, toji mažylio lovytė stovi greta mūsų lovos, o į kitą kambarį perkraustysime dar vėliau, kai paaugs.
Dėl saldžių gėrimų - gal tiksliai neįvardijau, bet turėjau galvoje saldintą arbatėlę ir mišinuką. Bet ir tai kenkia. Valomės dantukus kas vakarą ir labai nenoriai. Norisi pasirodyti stomotologei, tad šiuo metu aiškinuosi, kas Tauragėje dirba su mažais vaikučiais. Gal yra tauragiškių ar šilališkių mamyčių galinčių rekomenduot pas kokį dantų specialistą apsilankyt?

29. Jan 2013, 14:18

Saldziu gerimu sunui niekuomet nedaviau,tik arbatele su cukrumi,o veliau tik vandenuka,arba arbatele be cukraus.Kartais ir mamoms reikia buti uzsispyrusioms ir neleisti vaikui issirekti,ko jis pageidauja.Su tokiu uzsispyrimu atpratinau sunu nuo saldzios arbateles ir nuo buteliuko diena.O nakti turim problemu,mat vis nori gerti,issityrem del cukraliges,atsakymas neigiamas,tad gydytojai patys nezino del ko sunu naktimis troskina.As bent pati speju,kad nuo antialergenu,kuriuos turim vartoti kasdien.O del miegojimo irgi problematiska,kai buvo mazytis nebuvo galimybiu ji migdyti atskirai,o dabar kai sunui daugiau nei 3m.,tai visai problematiska,kad ir yra galimybiu ji migdyti savo loveleje.Naktimis nori gerti,nusispardo pataliuka ir prabudes mamos saukiasi.Taciau tikiu,kad idejus dar kiek pastangu atpratysim su laiku miegoti vienam,arba ateity su sese-broliu viename kambaryje,nes laukiames antros atzaleles 😀

29. Jan 2013, 12:19

saldziu gerimu ir mes niekada negerdavom, kazkaip kaip atpratinau nuo misinuko, jai kazkur buvo 1,7 men.is kart perejom prie vandenuko...dantukus nuo mazu dienu valom, tai kolkas jai jau ketvirti metukai eina,bet dantukai sveikut sveikuteliai...o lovyteje jinai niekad nemiegojo, kol buvo mazute miegojo su manimi, o poto tiesiog nupirkom lova normalia, vaikiska, dar patalyne kokia princesiu ar kitais disney herojais, tai noriai miega ir net nebesipraso pas mus...miega viena nuo 1 metuku 8 menesiu kazkur....be jokiu problemu😀
sekmes ir jums...tik kiek zinau is kitu, jei jau dauntukai sugedo, reikia nueiti ir dantistai juos sutvarko...nes kitais gali labai ankti iskristi...

29. Jan 2013, 10:32

saldziu gerimu mes niekad negereme, visad vaikas geria arbata, bet be cukraus,. naktinio atsigerimo ir mes dar neatsisakeme...Ir mums teks jau bandyti atsisakyti miego keitimo vietos, bet nezinau kaip cia seksis. O jums kuo didžiausios sekmes! 😀