Jurgitos atsiliepimas apie Kleenex patarimų knygą

Jurgitos atsiliepimas apie Kleenex patarimų knygą

28. Feb 2013, 00:00 kodelcia kodelcia

 

Nutariau pirmoji pasidalyti mintimis apie „Didžiosios mamyčių patarimų e-knygos“ naudą ir savo patirtį vaduojantis nuo peršalimo ligų.

 

Vos pasirodžius elektroninei mamyčių patarimų knygai, iškart ją parsisiunčiau į darbalaukį ir iki šiolei ten ji tebėra. Kai tik reikia, atsiverčiu ją ir paskaitinėju. Labai patiko tai, kad patarimai knygelėje sugrupuoti pagal negalavimus (sloga, kosulys, karščiavimas) ir netgi reikalui esant galima tiesiog į turinį pasižiūrėjus žinot, į kurį puslapį eiti norint rasti reikiamą informaciją.

 

Gražus ir knygelės apipavidalinimas – akį traukiančios iliustracijos ir nuotaiką keliančios spalvos.

 

Skyriuje apie slogą man naudingiausia buvo informacija apie tai, kaip teisingai reikia šnypšti nosį. Sutinku, kad kovojant su kosuliu vertingiausi produktai – svogūnas, pienas ir medus (Linestros patarimas psl. 7). Šio patarimo veiksmingumu esu įsitikinusi ir aš. Tik kiek kitaip ruošiu tą priemonę, padedančią kovoti su kosuliu. 

 

Mano receptas toks


Vienai porcijai reikia:

1 svogūnas,

stiklinė pieno,

1 šaukštas medaus.

 

Svogūną supjaustau pusmėnuliais arba dar smulkiau, jį suberiu į užvirusį pieną ir paverdu 2-3 minutes. Kai pienas su svogūnais pravėsta, per kiaurasamtį nukošiu pieną į stiklinę, dedu šaukštą medaus ir geriame šiltą. Ir taip 2-3 kartus per dieną. Kosulys išties greitai atsitraukia greitai arba nebūna toks erzinančiai įkyrus.

 

Tiesa, vaikučiui toks gėrimas kol kas labai nepatinka, todėl juo gydomės tik mes su vyru. Žemiau nuotraukoje - vėstantis svogūnų nuoviras.

 

O štai nuo slogos taip pat keleri metai sūnelį gydau „česnako karoliais“. Vos tik pasirodo pirmieji slogos požymiai, imu česnako skiltelę, ją smulkiai supjaustau ir dedu į indelį nuo KINDER siurprizo, kuris jau iš anksto paruoštas naudojimui (t.y. per jį perverta storesnė juostelė, kad būtų galima pakabinti vaikučiui po kaklu, o pačiame indelyje dar padaryta nedidelių skylučių, kad per jas galėtų skleistis česnako eteriniai aliejai).

 

Tiesa, uždėjus tokius karolius, vaikutį nuolat reikia stebėti, kad kur neįsipainiotų ar nepakibtų ir nenutiktų kita nelaimė.

Tai tokios mano mintys apie e-knygos naudą ir tokie pačios išmėginti efektyvūs gydymosi būdai nuo slogos bei kosulio.

Būkite sveiki!

 

Jurgita

Koks patarimas iš Kleenex knygos tau buvo naudingiausias

 

Pačioms aktyviausioms mamytėms padovanosime Kleenex servetėles!

 

Kleenex® - mamytei ir mažyliui

Kleenex® Balsam  dermatologiškai patikrintos servetėlės su medetkų balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Medetkų balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.