Jonukui barankytės - dantenoms pasikasyti (III)

Jonukui barankytės - dantenoms pasikasyti (III)

10. Mar 2013, 09:00

Mažasis žaidžia su nauju žaisliuku "krapštukams", tad mamytė sėda prie kompiuterio rašyti, kaip mums sekėsi valgyti praėjusią savaitę.

Jonukui šiuo metu dygsta viršyje iš karto 4 dantukai. Vieno kamputis jau išlindęs, dar kitų 3 laukiam. Oi sunkiai tie dantukai lenda, oi sunkiai, ir dėl to šią savaitę labai sunkiai sekėsi valgyti, kai kada net ir pusės porcijos nesuvalgydavo.

 

O kartais būdavo, kad su šaukšteliu netyčia užgaudavau skaudamas dantenas, tai net ir verkt pradėdavo. Visur nori kąsti, net atėjęs man į koją bandydavo įkąsti.

 

Nusprendžiau pradėti po valgio duoti užkandėlį, kad pasikasytų dantenas, būtų užsiėmimas ir ramybė tėveliams. Taigi, pradėjom Jonukui duoti "baronkyčių". Patiko jam toks "žaisliukas". Iš pradžių tik laižydavo ir čepsėdavo, o dabar jau moka su savo dviem apatiniais dantukai skusti - įsikanda ir traukia, tokiu būdu nuskuta trupinukų ir suvalgo.

 

Tuo pačiu atėjo ir "geros dienos" mūsų šuniukui - jis tik ir tyko, kada nukris koks trupinys ir galės pačiupti, tai mamytei labai gerai - nereikia iš paskos bėgioti su šluota ir šluoti trupinius.

Vakar mūsų mažasis pirmą kartą valgė kavinėje. Buvom Kauno Akropolyje apsipirkti. Užsukom į "Čili" pavalgyti, ten labai maloni padavėja atnešė Jonukui maitinimo kėdutę ir visi kartu pavalgėme bei smagiai praleidome laiką.

 

Jonukas, aišku, valgė mamytės namuose pagamintą košytę, kurią įsidėjome. Padavėja atnešė dubenėlį karšto vandens, kad būtų galima pašildyti Jonuko pietus.

Beje, šią savaitę po mėnesio pertraukos vėl pabandėme ragauti žalio obuoliuko. Anksčiau raukydavosi ir nenorėdavo, o ir jo jautrų pilvuką pūsdavo, dėl ko mes negalime savo raciono praplėsti kopūstais. Paskutau su šaukšteliu ir daviau. Nebesiraukė, labai skaniai suvalgė, net supyko, kai baigėsi, bet daugiau kol kas duoti pabijojau.

 

Šiam kartui tiek. Kitą savaitę planuojame maisto racioną praplėsti makaronais ir būtinai Jums pasipasakosim, kaip mums sekėsi, o dabar lekiam į laukutį pietų miegelio.

Inesa

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo