Jonuko V blogas: Oranžinis apelsinas. Pabandyta!

Jonuko V blogas: Oranžinis apelsinas. Pabandyta!

27. Mar 2013, 08:00 gintarerei gintarerei

 

Taigi taigi taigi... ši savaitėlė pralėkė labai greitai ir aktyviai. Kuo toliau, tuo daugiau veiksmo namuose, kuo toliau, tuo mažiau ramybės, tuo linksmiau ir taip toliau... galima vardyti, ko yra daugiau su kiekviena diena.

 

Jonukas auga sparčiai ir dabar suprantu to laiko trapumą, reikia tik nepražiopsoti, ką čia naujo vaikinas išmoksta. 

Labai džiugina tai, kad kuo daugiau išmoksta, tuo tvirtesnis vaikas jaučiasi ir, atrodo, tuo labiau savarankiškėja.

 

Nereikia stovėti per žingsni ir saugoti nuo visų įmamonų pavojų, vaikas marširuoja po namus, eina visur iš paskos, kur ir aš, todėl man lengviau apsikuopti namus ir nebūtina palikti vaiką lovytėje ar atsitempti su maitinimo kėdute iš paskos.

 

O su maistu mums sekasi toliau. Kiekvieną dieęną vis pasidžiaugiu sau, kad mano vaikas valgus ir jokių problemuų su racionu mes neturime, tik kuo toliau, tuo labiau tenka būti išradingesnei ir vis galvoti kažką nauja.

 

Taigi praėjusią savaitę irgi turėjome šiokių tokių naujovių:

 

Pirmoji


Vieną vakarą gaminau salotas virtuvėje, kai tuo metu atpūškavo Jonukas ir atsistojo tiesiai prieš mane, pasikabinęs už stalčių ir bandė pasiekti viską, ką aš turiu, o turėjau rankose žalią žalutėlį agurką ir nuplovusi, aplupusi daviau Jonukui "pažaisti".

 

O kiek laimės vaikui buvo. Pasigriebęs daržovę nušliaužė pas tėtį ir, įsitaisęs ant sofutės, dorojo.

 

 

 

Antroji


Vidury savaitės pas mus apsilankė kurjeris ir atvežė dovanėlę nuo Mamyčių klubo. AČIŪ tariame mes kartu, kad pradžiuginate smulkmenomis. Dovanėlėje radome tai, ko dar su Jonuku nebuvome ragavę nė kartelio, t.y. pirktinė, kaip aš vadinu "gamyklinė" kruopienė.

 

Aš nuo pat pradžių labai skeptiškai žiūrėjau į tas pirktines kruopienes, vienintelis viliojantis dalykas buvo tai, kad jos labai greitai pasigamina, bet vis pasižiūrėdavau sudėtis, kainas ir vėl grįždavau prie natūralių kruopų.

 

Visgi tikiu, kad jei nori, kad košė pasigamintų labai greitai, tas kruoppas reikia malti permalti, apdoroti taip, kad nieko naudingo ten nebelieka, todėl reikia dėti daug nenatūralių maistinių medžiagų į košę. 

 

 

Na kadangi gavome dovanų, tai, kaip sakoma, puiki proga buvo pabandyti. Jei nuoširdžiai, man nelabai patiko, bet Jonukas valgė. Pirmiausia mane atbaidė tas sintetinis vanilino kvapas, kuris priminė man visus tuos sintetinius vitaminus, limonadus ir kažką panašaus ir vaistų kvapą, o vėliau padarius košę, tas vanilės kvapas susimaišė su grikių ir supratau, kad saldi grikių košė man per daug neįprastas skonis.

 

Taip pat man buvo per saldu, nors parašyta, kad cukraus nėra, tačiau buvo saldu taip, lyg ten jo būtų. Jonukas suvalgė, kadangi nėra išrankus maistui, o reakcijos taip pat jokios į ją nebuvo, todėl iš vienos pusės "užskaitau", o iš kitos pusės dabar dar geriau supratau, kad niekada tokių košių nepirksiu. 

 

Beje, kas mane nustebino, kad košės pakuotėje yra kokiems 4-5 kartams, t.y. 4-5 porcijoms, reiškia, kad maždaug vienos piktinės grikių košės savikaina yra apie 1-1,5 lito, priklausomai kokios firmos košę perki, taigi man labiau patinka natūralūs grikiai, iš kurių gaunasi kokių 20 porcijų, o kaina ta pati.

 

 

Trečioji


Kažkaip vis atidėliojau citrusinių vaisių valgymą, bet dabar paėmiau ir nusprendžiau, kad nėr čia ko - reikia. Ir ką Jūs manote, pirmas bandymas pavyko sėmingai. Vaikas paragavo, pasiraukė kaip priklauso, aišku, nesuprato, ką ilgiau su ta apelsino riekele daryti ir atidavė mamai pabaigti.

 

Mano laimei, kitą rytą neradau jokių baisių apelsino valgymo požymių (turiu omenyje - bėrimą)

 

 

Taigi, savaitė buvo tikrai produktyvi.

 

Pastebėjau, kad praeitame dienoraščio įraše nepasidalinome tuo, kad Jonukui suėjo lygiai 10 mėnesių (šiuo metu beveik jau 10 su puse) ir, kaip priklauso, laikėmės tradicijų ir turėjome desertą ir 10 žvakučių bei 10 norų. Aišku, Jonukui tortai dar nesvarbūs, įdomiau jau žvakutės, kurias pūtėme kartu :)

 

Iki pasimatymų kituose skaniuose įrašuose.

Gintarė

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

27. Mar 2013, 19:48

Pritariu. Mes irgi gavom ta pacia dovana - grikiu kose ir sulciu. Kolkas dar nebandziau ir nezinau kada suvartosim, nes manojo (beje taip pat) Jonuko pilvukas jautrus putimui, kas netaip, tuj skaudziai puci ir neleidzia miegoti.

gintarerei gintarerei 27. Mar 2013, 11:56

aciu uz grazius zodzius visoms 😉

gintarerei gintarerei 27. Mar 2013, 11:56

aciu 😀 o del to kas sunys needea, tai sudetyje beveik vien nenaturalios medziagos. Nesakau, kad nenaudingos, bet manau naudingiau yra naturalios maistingos medziagos 😀

27. Mar 2013, 09:19

šauniai augat ir įvedinėjat naujus produktus 👍

27. Mar 2013, 09:18

yra sakoma šunys atskiria kas valgoma kas ne 😃

27. Mar 2013, 08:30

Bet koks fainuoliukas berniukas😀 Man uzteko viena karta nusipirkti ir pabandyti ta pirktine kose...taip, vaikas skaniai valge, bet, kaip autore raso, tas nenaturalus kvapas "uzmusa". Bet geriausia, kad mes ta kose isvezem i kaima suniukui, o jis neede 😃

27. Mar 2013, 08:14

Kaip fainiai ir nuosirdziai viskas aprasyta 👍