JONUKO primaitinimo pradžia: ragaujame burokėlį (II)

JONUKO primaitinimo pradžia: ragaujame burokėlį (II)

02. Mar 2013, 07:00

Na štai Jonukas lauke saldžiai miega pietų miegelio, mobili auklė "nenuleidžia" nuo jo akių, o aš rašau apie pastarąją savaitę, kaip mums sekėsi primaitinti Jonuką.

Grafikas kaip ir nepakito, tačiau įsivedėme naują daržovę - burokėlį. Ilgai sukau galvą, ką čia daryti, kaip praplėsti maisto, ypač daržovių racioną savame darže augintomis daržovėmis.

 

Apie burokėlį kažkodėl daug kur tylima, mažai apie jį kalbama ir rašoma, o juk tai yra labai vertinga daržovė. Radau informacijos, kad burokėlis gali alergizuoti, tačiau surizikavau. Neigiamos reakcijos kaip ir nepasireiškė, na nepaisant to, kad sauskelnių turinys įgavo rausvą atspalvį, bet tai yra normalu.

Dar norėčiau papasakoti atsikitimą su praėjusio šeštadienio vakariene. Kaip ir kiekvieną šeštadienį, važiuojam aplankyti vyro tėvų. Į kelionę paruošiau ir pasiėmiau pietus bei pavakarius. Vakarienės nusprendėm neįsidėti, nes planavom grįžti iki to laiko namo.

 

Tačiau dėl nenumatytų aplinkybių teko užsibūti ir Jonukas pradėjo prašyti vakarienės. Na ir ką dabar daryti? O gi apsidairiau anytos virtuvėje ir radau sprendimo būdą. Laimei, iš namų buvau pasiėmusi "blenderį". Anyta kaip tik buvo išvirusi miežinių kruopų košės ir džiovintų obuolių kompoto.

 

Karvės pieno produktų esu nusprendusi iki metukų neduoti ir su pienu košytės skiesti nenorėjau. Tad padariau košytę su kompotu ir VALIO - mano Jonukas košytę kuo puikiausiai suvalgė.

Šiam kartui tiek.

 

Inesa

 


Rašyk vaiko papildomo maitinimo dienoraštį ir gauk dovanų

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d.

Visos projekto dalyvės, nusprendusios kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį, gaus puikių dovanų!

 

FRISO košės

Puikaus skonio FRISO košės!1

 

 

KINELLA sultys

kinella