Jonukas ir toliau ragauja skanėstų (III)

Jonukas ir toliau ragauja skanėstų (III)

08. Mar 2013, 08:00 gintarerei gintarerei

Nors ir vadinu žaidimu šį pereinantį primaitinimo procesą, bet visgi man rūpi, kad mano mažylis gautų kuo įvairesnį ir kuo skanesnį maistelį.

 

Juk man pačiai nusibostų savaitę valgyti vien moliūgą, vien grikius ar vien obuolį, juk ir visos gerosios maistinės medžiagos yra gaunamos tik valgant pilnavertį ir įvairų maistą.

 

Nuo pat primaitinimo pradžios Jonukas ragavo vis naują produktą ir vis naujas produktų kombinacijas, kaip iki šiol niekada nevalgo identiškos košės kelias dienas iš eilės.

 

Būdami 9 mėnesių esame išbandę tikrai plačią įvairovę produktų, kad galėčiau vis kiekvieną dieną sukurti naują meniu savo gurmanui.

 

Daržovės: moliūgas, bulvė, morka, cukinija, brokolis, kalafijoras, kopūstas, svogūnas, burokėlis.

Mėsytė: triušiukas, veršiukas, kalakutas, jautiena, vištiena.

Žuvytė: šamas, plačiakaktis.

Kruopos: avižos, grikiai, ryžiai, miežiai, soros, kukurūzai, manai.

Vaisiai: obuolys, kriaušė, bananas.

Uogos: braškės, žemuogės, mėlynės, avietės, slyvos.

Paskanintojai: sviestas, alyvuogių aliejus, linų sėmenų aliejus, krapai, petražolės, bazilikas. 

Užkandukai: "barankės", įvairūs sausainukai kūdikiams, ryžių trapučiai su įvairiais vaisiais arba be nieko.

Gėrimai: vanduo, sultys, arbata.

Jogurtas

Makaronai

 

Pusryčiams ir vakarienei vyrukas gauna kruopų, paskanintų sviestuku. Kadangi valgome 6 rušių kruopas, tai stengiuosi nesikartoti ir visas duoti iš eilės.

 

Pietums vyrukas gauna mano fantazijos pagamintų košių su mėsyte/ žuvyte ir daržovėmis bei paskanintų aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis. Mano gurmanas pasidarė labai reiklus ir nori papildomų skonių į košę, taigi šiuo metu labai intensyviai bandome prieskonines žoleles. Niekada dvi dienas iš eilės negaminu tos pačios mėsytės su tomis pačiomis daržovėmis. Manau, tai irgi padidino Jonuko apetitą.

 

Šiandien pietums valgysime jautienos košę su bulvyte ir brokoliu, paskanintą petražolėmis ir alyvuogių aliejumi. Vakar valgėme vištienos košę su morkyte ir cukinija, paskanintą baziliku ir alyvuogių aliejumi. Užvakar valgėme šamo košytę su bulvyte ir moliūgu, paskanintą krapais ir alyvuogių aliejumi.

 

Su maistu, prieš jį ir po jo Jonukas visada geria tik vandenuką. Niekada nepiknaudžiavome saldžiomis sultimis ar arbata, nors šio gėrio jis irgi gauna. Aišku, vandenukas jam pats skaniausias turbūt dėl to, kad per daug kitko ir negeriame.

 

Tarp maistų Jonukas užkandžiauja vaisiais ar vaisinėmis tyrelėmis, kurios kiekvieną dieną būna vis kitokios, taip pat nuolatos graužia ką nors, nes gerai augantiems dantukams, o ir kramtyti mokosi puikiai. Kas kokį trečią kartą Jonukas gauna ir jogurto.

 

Kaip pati mėgstu nuolatos keisti savo racioną ir negaliu valgyti tokio pačio maisto kelias dienas iš eilės, taip gaminu ir sūneliui. Juk tas pats per tą patį elementariai atsibosta net vaikams.


O dabar apie tai, ką išbandėme per praėjusią savaitę. Kadangi atostogavome pas senelius, Jonukas ne tik susipažino su virtuvės rakandais, bet ir gavo paragauti kelis naujus skanėstus.

Be petražolių ir krapų į Jonuko košes atkeliavo ir bazilikas, o ir toliau tęsime kitų prieskoninių žolelių ragavimą. Jonukas šveitė košę kaip visada godžiai ir skaniai.

 

Savaitgalį Jonukas paragavo ir šviežiai spaustų morkų sulčių, kurias puikiai ragavo ir po kurių liko visas oranžinis ir su oranžiniais "medaliais" ant rūbelių.

 

Taip pat močiutė iš kameros ištraukė patį pačiausią skanumyną - šaldytas žemuogių uogas. Jonukas kad ir besiraukydamas, bet suvalgė visas 10 uogų ir, manau,  nesuprato, kuo tos uogos yra tokios pačios skaniausios mums :)

 

Iki pasimatymo kituose gurmaniškuose ragavimuose.

Gintarė ir Jonukas

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

08. Mar 2013, 22:47

oi, Gintare, maniske nelabai valgi..nezinau is ko jinai sitaip auga.....😀

gintarerei gintarerei 08. Mar 2013, 14:11

na jo, vaikas didelis, auga kaip ant mieliu, 10 kg hantelis dabar 😀

gintarerei gintarerei 08. Mar 2013, 14:10

pas mus kriauses ner alabai megstamos, tuo labiau dabar ir nera labai daug ju. Daugiausia tyrelese dabar valgome pirktinese 😀

08. Mar 2013, 14:00

o aš tai foto žiūrėjau, jezau koks pasikeitęs vaikas , koks didelis, paskutinė foto SUPER!

gintarerei gintarerei 08. Mar 2013, 12:17

pas mane garpuodis specialus kudikiams koses virti, o jis isverda lygiai viena porcija, tai ir noredama neisvirciau keliu porciju, nebent reiketu vel viska is naujo daryti, taigi si situacija ir dekinga tuo, kad kitai dienai nelieka nieko, todel galiu virti kazka naujo 😀 Aiste, o kaip pas Jus jau su valgymu? Jau valgesne Kornelyte?

08. Mar 2013, 12:09

ir saunuole mamyte, as tai kazkaip kaip ir pirmai, taip ir siai, koses verdu dviems dienoms...jei primadieni suvalge jautienos kose, gauna ir antradieni pietums, pusryciai ir vakariene buna kita...bet pietus tie patys....

08. Mar 2013, 09:51

Saunuoliai😀