Jolitos III blogas: Lavinamuosius žaislus galima ir pasigaminti

Jolitos III blogas: Lavinamuosius žaislus galima ir pasigaminti

26. Jan 2013, 08:00

Sveikos, per savaitę mano dukrytė išmoko ir mus nustebino tikrai nemažai. Visu pirma, ji nebevaikšto, o laksto. Ir dar viena smagi žinia ta, jog mes jau mokame keletą eilėraštukų.

 

Pamenate mūsų vaikystės dainelę "Du gaideliai", tai šią dainelę mano dukrytę deklamuoja nuostabiai. Nebešneku apie senelio išmokintus eilėraštukus. O eilėraštukai tikrai neeiliniai. Pasak jo, tie eilėraštukai buvo mokinami jo laikais pradinėse klasėse.

 

Vienas iš Viltės deklamuojamų eilėraštukų:

Tepliukas vepliukas

Nei baltas, nei juodas,

Plaukai nešukuoti

Lyg pakulų kuodas.

Iš tikrųjų lavinamieji žaislai mūsų šeimoje yra neatsiejamas dalykas nuo kitų žaisliukų. Tačiau lavinamųjų žaisliukų kainoss iš tikrųjų yra nemažos, tad pasukus galvelę, tikrai galime pasigaminti paprastai ir greitai lavinamuosius žaisliukus, kurie lavina smulkiąją motoriką.

 

Mūsų žaisliukai yra kaštonai, gilės, kurias metome į tam tikro dydžio išpjaustytas skylutes kibirėlyje.

Metame ir į butelį, taip mokinamės skaičiuoti :)

 

Žinoma, mums labiausiai padėjo pažinti spalvytes - kamšteliai. Kuriuos dedant, pasakome spalvytę. Šiuo metu mes mokame visas spalvytes. Žinoma, dar mokinamės atspalvius.

Kalbant apie pirktinius žaisliukus, tai pas mus tokių lentučių namuose yra begalė. Jie net tik lavina atmintį, įstatant tam tikrą formą į jam skirtą vietą, bet ir mokinamės žodelius. Dukra visas lenteles jau moka mintinai ir išvardina kiekvieną figurėlę, tačiau karts nuo karto mes pasitikriname, ar nieko nepamiršome.

Kiekvienas daiktas ar gyvunas leidžia tam tikrą garsą, kuriuos Viltytė kuo puikiausiai moka ir pamėgdžioja juos.

 

Be abejo, neatsiejama mūsų gyvenimo dalis yra ir knygutės, kuriose apstu įvairių paveikslėlių, jie mūsų mergytę moko pažinti aplinką.

 

Šiuo metu mokinamės dėlioti 6 dalių deliones, manau, greitu metu mums jau pavyks, o gal kitą savaitę pasidžiaugsime šiuo pasiekimu.

 

Viltė Kamilė ir mama Jolita

 


KONKURSAS Augame kartu su Huggies Super dry: Rašyk vystymosi dienoraštį ir laimėk prizą!

PRIZAI

Dviems blogų autorėms atiteks - Huggies® Super Dry

 

 

Stebėkite ir dalinkitės savo vaikučių pasiekimais!

01. Feb 2013, 10:57

Šaunuolė mergaitė 🌷

27. Jan 2013, 08:53

Aciu 😀

jaldija jaldija 26. Jan 2013, 23:44

Labai žaviuosi šia šaunia mergyte ir jos tėveliais. Jūs šaunuoliai 👍

26. Jan 2013, 19:13

Tikra tiesa,va as dabar suku galva dar kokiu mokina,bet va pradzia atsimenu o galo ne 😀 bet jie tokie grazus ,kad malonu net klausytis 😀

26. Jan 2013, 19:06

Šaunuolė Viltė Kamilė 😀 🌷 Pas mus diedulis Rusnę irgi eilėraščių moko, kai kada net tokių ištraukia, jog aš net negirdėjus 😃

26. Jan 2013, 17:43

Mes turime Dandy Walker sindroma.
Labai aciu uz grazius zodelius. Istiesiu mes ja labai didziuojames,dziaugiames ir mylime. Ne karto nebuvo tokios akimirkos,kad nustotumem ja tiketi. Visada tikejime tikime ir tikesime. Jei ne siandiena kazka pradedame daryti,tai pradesime rytoj 😀

26. Jan 2013, 15:34

Šaunūs žaislai ir dar šaunesnė mergytė.

motinysteveza motinysteveza 26. Jan 2013, 14:13

Viltyte labai žaviuosi. nedrįsau anksčiau klausti, kokia jos liga, nes ji vystosi puikiai (tik kad vaikščioti pradėjo vėlai), o kiti jos raidos etapai visiškai normalūs, atitinkantys bendraamžius. tikriausiai mamai čia daugiausiai laurų reiktų skirti, kad taip šauniai auga Viltytė. ir dar iš visų straipsniukų jaučiasi, kad mergyte be galo žavimąsi ir mylima, o tai pagrindinis variklis jos tobulėjimui.

26. Jan 2013, 11:21

vaikams dar ydomesni paciu pasigaminti zaisliukai nei tie blizgantys brangus zaislai. musu Mantukas irgi mieliau renkasi zaisti su kamsteliais, varstukais kai tetis kaska taiso, tai buna pats ydomiausias zaidimas. labai domisi visokiais tecio yrankiais, kartu lenda po masina taisyt ir tada jau jokiais zaislais neprisiviliosi jo 😃