JOLITOS II BLOGAS: Pagalba Viltei pasivyti bendraamžius

JOLITOS II BLOGAS: Pagalba Viltei pasivyti bendraamžius

19. Jan 2013, 08:40

Sveikos, pirmame bloge jau pasakojau, kad mūsų dukters vystymasis atsiliko jau nuo pirmųjų jos gyvenimo dienų.

 

Mes viską darėme, kad vaikas kuo greičiau pradėtų daryti ne tik tai, ką turėtų, bet kas ir buvo gyvybiškai labai svarbu.

 

Iki 4 mėnesių dukrytė nemokėjo valgyti, tad mes sugebėjome prisitaikyti ir prie tokio dalyko. Tiesiog spausdavome buteliuko soskytę, kad vaikui bėgtų pienelis į burnytę ir jai bereikėdavo tik ryti.

 

Žinoma, prieš tai skatindavome mokytis traukti pačiai, tačiau patraukus kelis gurkšnelius, ji pavargdavo. Todėl mus greit išrašė iš ligoninės po gimimo, nes prisitaikėme prie aplinkos ir radome mums parankų būdą valgyti.

Kitas etapas - masažai ir mankštos, kurias pradėjome lankyti iš karto po operacijos. Lankėme jas sąžinigai ir reguliariai, kad vaikutis kuo greičiau pradėtų sėdėti, atsistoti ir vaikščioti.

 

Iki operacijos kasdien braukydavome rankytes ir kojytes (braukdavome nuo kojų pirštų galiukų ir rankų pirštų galiukų link galvytės), pasak neurologės toks švelnus masažiukas gerina kraujo apytaką.

Dėl vaikučio kalbos, mes su dukryte visuomet šnekėjome ir šnekame ne mažybiniais žodeliais, o normaliais žodžiais, kad vaikas greičiau suprastų jų prasmę, įsisavintų juos ir būtų lengviau tarti (pvz. ne zauikelis, o sakome zuikis).

Žinoma, lankomės reguliariai ir pas logopedę, kuri dukrytei laaabai patinka. Ne paslaptis, kad norint ištobulinti kalbą, reikia lavinti ir smulkiąją motoriką. Tai yra žaidimas su smulkiais dalykais, tokiais kaip karoliukai ir pan.

 

Žinoma, kiekvieną dieną piešiame, Viltė mokinasi pažinti spalvas, daržoves daiktus. Su šia diena mums sekasi vis geriau. Dukra pažįsta ne tik daržoves, bet ir išvardina jų spalvytes ir parodo mimas, kai daržovė ar vaisius saldus, rūgštus ar neskanus.

 

Dukrytė kiekvieną rytą turi ritualą. Tik atsikėlus nuskuba ant puodelio, po to apsirengia, susišukuoja su mamytės pagalba ir tada einame praustis. Dantukus jai valytis patinka ir net labai. Gal todėl, kad jos niekuomet niekur nespaudėme ir niekada nieko neverčiame atlikti per prievartą.

 

Nenori dabar, vadinasi, padarysime tai vėliau. Šia fraze vadovaujamės kiekvieną mielą dieną.

 

Šiuo metu dukra mokinasi užsisegti sagytes. Išmokome nusimauti ir apsimauti šlepetes ir jas užsilipinti. Išmesti šiukšlytes, nusinešti purvinus rūbelius į skalbimo mašiną.

 

Jolita

 


KONKURSAS Augame kartu su Huggies Super dry: Rašyk vystymosi dienoraštį ir laimėk prizą!

PRIZAI

Dviems blogų autorėms atiteks - Huggies® Super Dry

 

 

Stebėkite ir dalinkitės savo vaikučių pasiekimais!


20. Jan 2013, 18:53

saunuoliai teveliai,stiprybes jums 😀 bei sveikatos ir kuo daugiau dziaugsmo Viltei 😘 🌷 🤗

20. Jan 2013, 09:50

Dekui 😀 🌷

19. Jan 2013, 17:06

Viską atperka tokių mieų būtybių šypsena, šaunuoliai visa šeima, o ypač Viltė Kamilė ! Sėkmės didžiausios ir toliau 🌷

19. Jan 2013, 13:41

Aciu mergaites 😀

19. Jan 2013, 12:13

Išties labai daug jums teko patirti, sėkmės ir kantrybės ir toliau jūsų šauniai šeimynai 😀 🌷