Jokio vegetarizmo vaikams!

Jokio vegetarizmo vaikams!

18. Sep 2011, 00:00

 

Mamytės Karolinos klausimas:

 

Mes jau daug metų su vyru nevalgome mėsos, esame vegetarai. Kol kas maitinu savo kūdikį pienu, tačiau kai prasidės papikdomas maitinimas, nežiau, ką daryti. Ar reikės mažiukui duoti mėsos, nes apti as nevalgau jos, man nuo jos kvapo net pykina, Ką tokiu atveju daryti?


Jei tėveliai vegetarai, tų pačių mitybos taisyklių taikyti vaikams gydytojai jokiu būdu nerekomenduoja.

 

Pasak Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės gydytojo gastroenterologo doc. Vaidoto Urbono, nė vienas pasaulio pediatras nerekomenduoja vegetarizmo vaikų amžiuje, nes yra akivaizdžių pavyzdžių, jei vaikai ir tėvai vegetarai, 90 proc. tikimybė, kad vaikas turės geležies trūkumą – anemijos problemą, arba cinko trūkumo problemą.

 

Anemija gali atsiliepti vaiko ateičiai, ypač jo intelektualiniam vystymuisi. Tad jokiu būdu nuo mažens gydytojas nepataria pratinti vaikų prie vegetarizmo.

 

Tad pradėję papildomą maitinimą nuo šešių mėnesių, praėjus porai savaičių ar mėnesiui gau galima duoti košes, pagardintas mėsyte.

 

Kūdikių ir mažų vaikų patiekalams gaminti rekomenduojama liesa mėsa: veršiena, kiauliena arba paukštiena, dar geriau – jei tai jaunų gyvulių mėsa ar paukštiena.

 

Mėsa vaikui reikalinga pirmiausia dėl geležies. Mėsa yra pagrindinis geležies ir dar vieno mineralo – cinko šaltinis.

17. Jan 2012, 13:19

Tos mamytes, kurios tikrai rupinasi savo vaikuciu dabartines ir busime sveikata, neturetu pasitiketi tik vienos krypties specialistu nuomone, kurie be atodairos svariems vaikuciu organizmas kisa nuodus-mesyte kasdien. Bet vaikuciams mesoje esancio gelezies ir kitu medziagu yra per daug, kuriu perteklius tersia ju organizma. Jei norite, kad jusu lelytems netruktu gelezies ir cinko, geriau duokite kosiu, virtu is ivairiu rusiu pupeliu ir kt ankstiniu augalu, is ju vaikiuko organizmas pasisavins reikiama kieki medziagu, bet neuzsiters pertekliumi. O kas vis delto nori duoti mesytes, tikrai jos kasdien nereikia, geriau kaitaliokite kas antra ar trecia diena pupeliu koses su mesyte.

18. Sep 2011, 17:01

🤔 Jei domitės vegetarizmu, gal pasidomėkit ir vaikučių auginimu sveiku 😉 Patarimas mamytei, kuri klausia tokių akivaizdžiu atsakymu klausimų 😀

18. Sep 2011, 14:43

dėl vaiko galima ir kvapus iškęst 😉

18. Sep 2011, 14:34

Karolina, kai sudesite darzoves ir mesyte kartu virti garpuodyje, o paskui sutrinsite, tad labai ir nepajausite mesos kvapo ir skonio.jug ne vien mesyte duosite, kita diena zuvyte ar pan.

18. Sep 2011, 14:20

MESA reikalinga vaikui,bet tik ne kiaule

18. Sep 2011, 13:05

kasdien gaminu kaska is mesos tik del vaiko 😉