Jogurtas: ar tikrai sveika?

Jogurtas: ar tikrai sveika?

10. Sep 2012, 07:00

Retas vaikas nemėgsta jogurtukų. O ar tikrai jie vertingi ir tinkami valgyti kasdien?

 

Kodėl jogurtus valgyti sveika?

  

Jogurtas yra vienas sveikiausių rauginto pieno produktų. Jį valgant nuolat reguliuojama virškinimo sistema, jogurte esančios bakterijos apsaugo ir atkuria žarnyno mikroflorą. Tai labai aktualu, jei vaikas neseniai vartojo antibiotikų ir jo virškinamasis traktas yra „išderintas“. Jogurtas yra termiškai neapdorotas produktas, todėl jame yra visos naudingos rauginto produkto savybės.

 

 Vitaminai 

Jogurtas yra didelis baltymų šaltinis, tai rūgštus maisto produktas, todėl tinka net ir pieno cukraus netoleruojantiems vaikams. Jogurte yra A, D, B grupės vitaminų, kalio, magnio, fosforo ir lengvai pasisavinamo kalcio, kuris ypač svarbus visiems augantiems vaikams.

 

Ekologiškas jogurtas

 

Kai kurie jogurtai turi ženklą „ekologiškas“. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad pienas, iš kurio gaminamas jogurtas, yra gaunamas iš sertifikuotų ekologinių ūkių. Ūkių gyvuliai šeriami ekologiškais, genetiškai neperdirbtais pašarais, gyvena laisvėje, todėl jų pienas yra švarus. Jei ekologiškas jogurtas yra su skoniu, vadinasi, jam pagardinti yra naudojami natūralūs, ekologiškai užauginti vaisiai ir uogos (arba jų uogienės).

 

Jogurtas kūdikiui

 

Kaip ir bet kurio naujo produkto, pirmą kartą jogurto duokite šaukštelį. Pamažu dozę galite didinti iki 50 – 70 ml. Patys sveikiausi kūdikiams yra natūralūs jogurtai, be priedų, o jeigu norite juos pagardinti, įdėkite savo sodo vaisių ar uogų.

 

Kaip išsirinkti geriausią?

 

Rinkdamiesi jogurtą, skaitykite jo etiketę bei venkite joje esančių maisto priedų – konservantų, dažiklių ir pan. Nuo jų dažniausiai priklauso ir produkto galiojimo laikas, todėl, kuo jis trumpesnis, tuo daugiau galimybių, kad jo sudėtis natūralesnė.

 

Ar jogurtus mėgsta jūsų mažyliai? Perkate skirtingus ar kaskart tuos pačius?

10. Sep 2012, 07:31

mano dukryte megsta jogurtuka,jai pats skaniausias mano ar mociutes pagamintas. ir tikrai naturalesnis nei perkamas vadinamas ekologisku jogurtu.