Išsiblaškęs pirmokas

Išsiblaškęs pirmokas

28. Aug 2012, 07:00

Auginate būsimąjį arba esamą mokinuką, kuris be galo išsiblaškęs? Pamiršta, kur pasidėjo tą ar aną knygą? Atėjęs į mokyklą prisimena, kad sąsiuvinis liko namuose?... Tuomet šie patarimai kaip tik jums.

 

Tai, kad pirmokėlis neretai pamiršta savo daiktus, neprisimena, kur juos pasidėjo ar tiesiog pameta, reiškinys neretas. Tiksliau pasakius, labai dažnas. Jei ir jūs auginate tokį vaiką, prisiminkite keletą svarbių patarimų.

 

Užrašykite vaiko vardą visur, kur įmanoma


Tai iš tiesų labai paprastas ir veiksmingas būdas. Juolab, kad vienodų sportinių batų, šokimo batelių, botų, klasėje gali būti ne vieni. Vidinėje pusėje užrašykite šratinuku ar markeriu vaiko vardą, pavardę, klasę. Tą patį padarykite su jo rūbais, kitais daiktais. Nebijokite pasirodyti juokingi, tai visai rimta ir veiksminga pagalba išsiblaškėliams.

 

Padėkite susidėti reikmenis pirmokui


Pirmas dienas ir savaites padėkite vaikui susidėti mokyklos reikmenis į kuprinę. Kartu skaitykite, kokios pamokos bus rytoj ir dėkite reikalingus sąsiuvinius, priemones į kuprinę. Jei vaikas pameta sąsiuvinius, stenkitės pirkti juos kuo ryškesnių spalvų, taip daugiau šansų, kad jie bus geriau pastebimi .

 

Kitos gudrybės:


Venkite vaiko aprangoje tokių detalių, kurias lengva pamesti – mergaitėms – lankelių, segtukų, berniukams – kaklaraiščių ir panašiai.

 

Tam tikrų dalykų sąsiuvinius prieš dedant į kuprinę įdėkite į atitinkamo dalyko vadovėlius, ir būtent toje vietoje, kur dabar mokosi vaikas.

 

Sužinokite vaiko mokytojos telefoną bei bendraklasių tėvų kontaktus, kad reikalui esant galėtumėte paskambinti.

 

Nepamirškite pagirti, jei išsiblaškęs vaikas jau kuris laikas yra labiau susikaupęs, nieko nepameta ir nepamiršta.

 

Ar Jūs savo vaiką pavadintumėte išsiblaškiusiu?