Išmanesni už išmaniuosius!

Išmanesni už išmaniuosius!

11. Nov 2014, 18:15

Sąžiningai pasakius, man pats žodis „gadžetai“ skamba kažkaip.. keistai. Pirma asociacija kilusi perskaičius užduotį – inspektorius Gadžetas :D. Pamenat tokį filmuką vaikams rodydavo apie nevykėlį inspektorių turintį begales „gadžetų“?

20141111180441-20263.jpg

Apie mane..

Taigi.. užbėgsiu įvykiams už akių ir iškart pasakysiu, kad esu „susipykusi“ su šiuolaikinėmis technologijomis. Visas jų sąrašas tai: kompiuteris ir paprastutis telefonas (na ok, nevisai jau paprastutis paprastutis.. facebooką galima per jį panaršyti :) ) . Čia greičiausiai kalta baimė, kad išmanieji daiktai netaptų išmanesni už mane pačią :).

Apie vaikus..

Vaikai, kaip žinia - žingeidžios asmenybės. Jiems labai įdomu visi tie „instrumentai“, kuriais naudojasi suaugusieji.

  • Televizorius. Turime (o kaip kitaip :)).  Kol Faustas buvo mažas, labai ribojome televizoriaus žiūrėjimą. Tik būdamas 3-4 m. kartas nuo karto pažiūrėdavo filmukus per Babytv.. ir tai tik tada kai man verkiant reikėdavo laisvesnės minutės.. :)  Turbūt žinote, kad ten filmukai lavinantys, skirti mažesniajai auditorijai.. tik deja angliški.. O gal ir ne deja.. Faustas išmoko  pasisveikinti angliškai - „hello“, atsisveikinti  - „bye bye“ ir skaičiuoti – „van, tiu, fry, for, fai..“ . Na, reikia manyt nepakenkė. Su Jore kitaip.. ir tai „dėka“ vyresniojo brolio. Leidžiu Faustui grįžus iš mokyklos pažiūrėti keletą „Angry birds“ filmukų. Jie po kelias minutes trunka. Aišku naudos iš jų jokios.. O Jorė, žinoma, sėdi šalia ir krykščia iš džiaugsmo.  Labai jai tie paukščiukai patinka..
  • Kompiuteris. Ir jį turime :)) Kažkuriuo metu (visai neseniai) leisdavome Faustui pažaisti (mano galva) visai protingą ir mąstymą skatinantį žaidimą „Go monkey“. Ten reikia ieškoti visokių paslėptų daiktų įvairiuose „kambariuose“ ir išmąstyti ką su jais toliau veikti. Ilgainiui nusprendėme, kad nebeleisime, nes.. nepasisekus atrasti to ko ieško Faustas pradėdavo nervintis, pykti, o galų gale ir verkti. Jei nutraukdavome žaidimą, tada ir isterijos prasidėdavo. Žymiai smagiau stebėti vaiką kažką konstruojantį iš Lego kaladėlių nei „žliumbiantį“ prie kompiuterio :) Manau, kad lavinti (s) galima ir kitais būdais – be kompiuterio pagalbos. Jorė mėgsta pribėgusi prie atversto  kompiuterio, pamaigyti mygtukus, bet, žinoma, ta smagi veikla greit būna nutraukiama. Beje, Jorė naudojasi kompiuteriu.. Tada kai „kalbasi“ su savo krikštotėveliais gyvenančiais už jūrų marių, per skype programą. Užtat paprastai, pamačiusi kompiuteryje Skype ženkliuką ji jau šaukia „Vavy (Vaiva), Tiuje (Artūras)“ :)
  • Telefonas. Jų namuose trys: mamos, tėčio ir Fausto. Faustui padovanojome tada kai pradėjo iš mokyklos grįžinėti savarankiškai. Telefonas paprastutis – susisiekimui. Nei žaidimų, nei interneto ten nėra. Kol kas Faustas jokių pretenzijų dėl to nereiškia :) Žaisti neduodame nei vienam. Kažkada tėtis buvo parsiuntęs žaidimą į savo telefoną, davė žaisti Faustui, bet viskas baigėsi lygiai taip pat kaip ir su kompiuteriu. Iš pradžių, Faustas, žinoma, pyko, kad nebeleidžiame žaisti, bet ilgainiui priprato ir nebepriekaištauja.
  • Ipad‘ai, Iphon‘ai ir pan. Nėra.. ir nereikia :) Išgyvename be jų :D
  • MP3 . Šitą daiktą Faustas nusipirko PATS, iš savo sutaupytų pinigėlių. Nelabai norėjau leisti vien dėl to, kad garsas eina tiesiai į ausytes, bet tėtis uždėjo garso „ribotuvą“ ir klausytis per garsiai nebėra galimybių. Įrašėme vaikišką pasaką.. klausosi :)
20141111181201-85945.jpg
Įsivaizduoju (tiksliau net įsivaizduoti nereikia – ir taip matosi) kiek džiaugsmo vaikui atneša „gadžetai“:

20141111181258-91628.jpg

20141111181326-23048.jpg

Bet man daug mielesnis šitas vaizdas :)

20141111181442-51696.jpg


 

12. Nov 2014, 23:15 pypse

Ačiū ☺

pypse pypse 12. Nov 2014, 19:58

labai gražūs vaikai, ir antraštė super ir paskutinis sakinukas😀 viską dar spės tie mūsų genijai

Liucyte Liucyte 12. Nov 2014, 06:43

Šauni straipsnio antraštė!

12. Nov 2014, 00:45

šauniai viskas sudėliota, tikrai mūsų požiūriai panašūs 😉