Iškylaujame su vaiku: idėjos ir patarimai+ VIDEO

30. Jun 2015, 12:19 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Paiškylauti vasarą – visuomet gera idėja, jei tik mums tai leidžia oras. Kaip pasakoja du sūnus auginanti Rūta, iškyla bus dar smagesnė, jei mūsų mažieji bus įtraukti ir į pasiruošimo darbus.

"Paimame daiktus tokius, kuriuos mes turime namuose tam, kad ugdytume vaiko kūrybiškumą. Lengviausia susipirkti pakuotes, lėkštutes, bet kūrybiškumo mes tada neugdome. O vaikams svarbiausia procesas. Tai darykime, kad būtų saugu vaikui ir dar neterštų aplinkos", - paaiškino restorano „Fresh Frendly Family“ įkūrėja, Arijaus ir Jokūbo mama Rūta.

Svarbu, kad būtų skanu ir patrauklu akiai

O pradedame nuo skanumynų, kurie, pasak mamos Rūtos, turi būti ne tik skanūs, bet ir įdomiai pateikti. "Daug kas nežino, kad maistas vaikui turi būti skanus ir akiai patrauklus. Juk vaikai yra didieji estetai, kurie žino, kad maistas turi būti gražus", - šyptelėjo mama.

Beje, maistas iškyloje turi būti greitai ir lengvai paruošiamas, juk ne mažiau svarbu, kad mes ruošdami jį nepavargtume ir pasiliktume jėgų bei entuziazmo pačiai iškylai.

Rūta pasiruošė iškylai blynelių ir vaisių. Bet galime susipjaustyti ir pyragą ar zefyriukų - ir viską gražiai susiverti ant medinio iešmuko.

Nesaldžius vėrinukus gaminant – taip pat galima pasitelkti truputį fantazijos. Mama Rūta patarė pasitelkti į pagalbą formeles, kuriomis ir sūrio, ir duonos riekeles galime padaryti įdomesnes - tam, kad vaikučiui būtų įdomiau ir skaniau valgyti.

Į iškylą viską susiruoškite patogiai

Taip paprastai bei greitai pasiruošę įvairiaspalvius ir vėrinukus, pereiname prie kito etapo – kaip juos susiruošti patogiai į iškylą. Paprasčiausias variantas – susidėti juos į vienkartinius indus, susipirktus iš prekybos centrų. Rūtos siūlomas variantas – toks, kuriam nereiks nieko papildomai pirkti, o ir skatins mažylių kūrybiškumą.

Mama siūlo neišmesti indelių nuo kiaušinių, nes į juos labai patogu ir saugu sudėti kiekvienam mažam iškylautojui užkandėlių ar kitų skanumynų. Be to, indelį galima personaliuoti - užrašyti ant jų kiekvieno vaiko vardą, juk vaikai taip nori turėti kažką savo.

Na o tam, kad mamytei ar tėveliui nereikėtų lakstyti iškylos metu ir savo vaikams vis kartoti "neimk, negalima, atsargiai - suduš" – susipakuoti viską reikia dar ir saugiai. Kaip pavyzdžiui, mama Rūta daro - dūžtančius vandens buteliukus susuka tiesiog į rankšluostį, užriša ir štai patogus ryšulėlis nešti vaikui.

Štai iškylai mes jau pasiruošę! Taip iškylauti galime nors ir kasdien.

Natele Natele 01. Jul 2015, 08:10

Kokia gera mintis dėl iešmukų. Ypač kai rankų nėra kur nusiplauti.