Įkando šuo

Įkando šuo

17. Sep 2011, 00:00

 

Kur kreiptis, jei jums ar vaikui įkando šuo?

 

Žmonėms, nukentėjusiems nuo įvairių gyvūnų apkandžiojimų, įdrėskimų ar apseilėjimų, rekomenduojama sužeistą vietą nuplauti muilu ir dezinfekuoti bei kuo greičiau kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

 

Gydytojas, įvertinęs galimą riziką užsikrėsti pasiutlige, paskirs atitinkamą gydymą. Ar nukentėjusiajam reikės vakcinacijos nuo pasiutligės priklauso nuo to, koks žaizdų pobūdis bei gyvūno būklė. Vakcinacija nuo pasiutligės neskiriama, jei gyvūnas buvo skiepytas nuo šios ligos.


Daugiausia žmonės nukenčia nuo šunų, o antroje vietoje - nuo kačių. Taip pat pasitaiko, kai žmonės nukenčia nuo žiurkių ar kitų naminių bei laukinių gyvūnų.

 

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, pasiutligės imunoprofilaktika ir būtinoji medicinos pagalba atliekama visiems asmenims, kurie buvo sužaloti ar apseilėti žinomų ar nežinomų gyvūnų.

 

Pagal SAM inf.

17. Sep 2011, 19:22

as pamenu kaip ikando kaimynu vaikui, tai tas besigindamas nuo jo mete kazka i ta suni..bet jam ten koja kaip reikalas buvo suvaryta...nu ir semininkas pamete, suns, tai ta vaika visokiais zodziais, kaip tu cia...metei kazka...tai vaiko etvaii teisma padave..kadangi tevas yra labai itakingas asmuo tai jie gavo bauda ir maksimalia...

laurora laurora 17. Sep 2011, 12:05

man tai baisu, kai mieste nera kur praeit-pilna sunu. svarbiausia, visi be antsnukiu vedzioja. o kad nereiketu surinkinet kaku, kai kurie isveda po vidurnakcio