Į ką atsižvelgti renkantis kuprinę?

Į ką atsižvelgti renkantis kuprinę?

06. Aug 2012, 00:00

Renkantis iš gausybės modelių kuprinių, specialistai pataria išsirinkti tą, kuri nekenkia mokyklinuko stuburui.

 

Pasak medikų, netinkamai parinkta kuprinė vaikui gali sukelti laikysenos pakitimų. Dažniausiai netaisyklinga laikysena atsiranda vaikams  nuo 8-10 metų, kai stuburas dar tik formuojasi. Parinkta netinkama kuprinė gali tapti netaisyklingos laikysenos, pažeisto stuburo, apsunkintos vidaus organų veiklos priežastimi.

 

Kuprines parduodančių specialistų teigimu, tėvai neretai leidžia vaikams patiems išsirinkti kuprinę, o į svarbius kuprinei keliamus reikalavimus sveikatos atžvilgiu nekreipia dėmesio.

 

Į ką atsižvelgti renkantis kuprinę:

 

Medžiagos. Gamyboje panaudotos lengvos ir tvirtos, beveik neblunkančios, lengvai valomos ir malonios paliesti.

 

Korpusas. Itin tvirtas, išlaikantis stabilumą ir neleidžiantis suplyšti medžiaginėms gaminio dalims bei apsaugantis viduje esančius daiktus. Geriausių kuprinių rėmai gaminami iš specialaus itin tvirto ir lengvo plastiko.

 

Nugarėlė. Tikras technologijos šedevras, garantuojantis patogumą bei sveiką stuburo padėtį. Aukštos kokybės nugarėlės paskirsto svorį, kad nebūtų apkraunamas stuburas. Specialus tinklelis ir kanalai tarp atramų pagalvėlių leidžia cirkuliuoti orui ir vėdina nugarą, kad ji neprakaituotų ir nusimetęs kuprinę vaikas neperšaltų.

 

Svoris. Gera kuprinė, kuri yra talpesnė ir turi daugiau funkcijų, paprastai sveria daugiau, tačiau į tokią kuprinę įdėtas 4-5 kg svoris pasiskirsto tolygiau ir spaudžia žymiai mažiau, nei 3 kg svoris plonoje medžiaginėje kuprinėje.

 

Diržai ir užsegimai. Platūs, su papildomais paminkštinimais, reguliuojamo ilgio. Papildomas svorį reguliuojantis diržas, susisegantis per juosmenį, dar geriau paskirsto svorį. Taip pat svarbu papildoma rankena, nes trumpus atstumus vaikas neretai nešasi kuprinę rankoje. Įsidėmėkite – tvirčiausi užsegimai – magnetiniai, kurie yra labai patogūs ir ilgaamžiai.

 

Pagrindas. Geros kuprinės taip pat turi kojeles arba bent pakietintą drėgmei nepralaidų dugną, kuris saugo, kad pastačius kuprinę ant žemės ar grindų ji nesusiteps ir nesudrėks.

 

Skyriai ir kišenės. Kai kurios kuprinės turi specialią šilumai nepralaidžią kišenę, į kurią patogu susidėti priešpiečius.

 

Saugumas. Visose kuprinės pusėse, ant diržų ir sagties yra pritvirtinti šviesą atspindintys elementai.

 

Garantija: Gera kuprinė – nemaža, tačiau ilgalaikė investicija. Jai paprastai suteikiama garantija nuo kelių mėnesių iki 3 metų.

 

Ar jau pradėjote dairytis kuprinių pradinukams?