Huggies@Meilės kalbos: Lopšinės - sąsaja tarp mamos ir vaiko

06. Oct 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klube šio sezono viena iš naujienų – nauja rubrika “Meilės kalbos”. Visą rudenį savo dėmesį skirsime meilei ir įvairiems jos raiškos būdams. Šiandien aptariame lopšines - kuo jos naudingos mažiesiems.

Miego dainas arba lopšines neretai "nurašome" į gyvenimiškų ir nelabai reikalingų smulkmenų sąrašą. 

Ar tai smulkmena? Turbūt taip, jei lyginsime lopšinių dainavimą su visomis dienos veiklomis ir darbais, žaidimais ir atradimais – tai greičiausiai yra tikrai itin maža mūsų dienos detalė. Bet ar ji tokia jau nereikšminga?

Du vaikus auginanti Aiva su tuo nesutiks niekada ir lopšines vadina viena didžiausių dovanų, kurias yra gavusi gyvenime. Ir gavo ją iš savo mamos.

"Dainuodama lopšinę, aš sudedau į ją visą save - širdį, jausmus, rūpesčius - visą savo meilę", - prisipažino mama.

Nenustebkite, jei jūsų mažylis, kuriam pradėsite dainuoti lopšines, ne iškarto jomis apsidžiaugs. Jei nedainavote jam nuo pirmųjų dienų, jam šis ritualas bus naujas, prie kurio reikės įprasti. Net mažajai Vakarei reikia apsiprasti su naujomis mamos lopšinėmis.

Kaip sako mama Aiva, nėra blogo balso, nes mamos balsas vaikučiui yra aukso vertės. Aiva įsitikinusi, kad jos dainuojamas lopšines vaikai dainuos savo vaikams: "Tai sąsaja tarp tavęs ir vaiko. Tai neįkainuojama".

Tarpusavio ryšys svarbus ne tik tarp mamos ir mažosios dukrytės. Tarpusavio ryšys - kaip nematoma, bet svarbi gija riša visą šeimą. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir Aivos, yra ritualai, kurie tą ypatingą ryšį palaiko, pastiprina jį.

O gerai praleistas laikas su pačiais brangiausiais, žaidžiant stalo žaidimus ar dainuojant lopšines mums padovanoja šį tą daugiau, nei vien juoką. Padovanoja jausmą, jog aš esu mylintis ir mylimas. Aš esu saugus.

Mylėkime ir būkime mylimi!

20150904094843-34379.jpg