Gripas privertė stabdyti pamokas keliose Kauno mokyklose

Gripas privertė stabdyti pamokas keliose Kauno mokyklose

26. Jan 2013, 00:00

Kadangi Kaune sergamumas gripu ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekė epideminį mastą, keliose miesto mokyklose laikinai stabdomos pamokos, o darželiuose dėl mažo lankomumo jungiamos vaikų grupės.

 

Anot savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistės Vidos Bliumbergienės, dėl prasidėjusios gripo epidemijos kol kas masiškai mokyklos dar neužsidaro, rašo lrt.lt

 

Ugdymo procesą laikinai, kelioms dienoms paskelbė stabdančios kelios miesto ugdymo įstaigos, praneša LRT radijas. Nuo trečiadienio pamokos nevyksta Senamiesčio mokykloje. Čia į klases nesusirinko beveik 40 proc. mokinių.

 

Fiksuojant augantį moksleivių sergamumą, laikinai užsidaryti ketina ir Vaižganto progimnazija, Eigulių pagrindinė ir Generolo Povilo Plechavičiaus Jaunojo kario mokykla.

 

Švietimo ir ugdymo skyriaus duomenimis, keliuose miesto darželiuose dėl sumažėjusio vaikų lankomumo sujungtos darželinukų grupės.

 

Gripo epidemija Kaune paskelbta savaitės pradžioje. Pagal galiojančias rekomendacijas, mokyklos turi teisę stabdyti pamokas, jei į klases nesusirenka daugiau kaip 20 proc. mokinių.