GINTARĖS BLOGAS: Nekeisčiau nė vieno savo gyvenimo žingsnio

GINTARĖS BLOGAS: Nekeisčiau nė vieno savo gyvenimo žingsnio

16. Jan 2013, 09:00 gintarerei gintarerei

 

Sveikos, mamytės. Daugelis mane jau žinote, nes 100 dienų (ir vėliau dar truputuką) "vaidenausi" Mamyčių klube kiekvieną mielą dieną ir pasakojau savo šeimos ir mūsų pirmagimio Jonuko kasdienybę (Naujas projektas: 100 pirmųjų naujagimio dienų)

 

Savo ir Jonuko Blog‘ą aš irgi pradėjau nuo prisistatymo ir, manau, kad geriau ir išsamiau aš jau neprisistatysiu, bet vis tiek rašau Jums tą patį ir tuo pačiu papildau, jei kas pasikeitė nuo to laiko.

 

Esu Gintarė Reimerienė, 25 metų, naujai „iškepta“ mamytė. Vis dar jaučiuosi naujai „iškepta“ ir nežinau, kiek dar taip jausiuos. Iš prigimties esu Avinas ir turiu velniškai daug aviniškų savybių, kurios man visą gyvenimą labai padeda.

 

Esu užtektinai aktyvi, tad gyvenime spėju viską, tai ką noriu ("jei nori, visada viskas įmanoma" - neatsiejamas mano posakis), mano energijos užtaisas, pripildytas parako, todėl kartais per visas savo veiklas „perdegu“, esu užsispyrusi, todėl iššūkiai ir naujos idėjos mane žavi, esu labai temperamentinga ir greitai užsideganti, todėl ryškios emocijos taip pat neatsiejama nuo manęs.

 

Taigi šios savybės mane lydi visą gyvenimą ir labai aiškiai apibrėžia, kas aš esu.

Šiuo metu nei mokausi, nei dirbu, tačiau artimiausiems dvejiems metams užimu ir užsiimsiu pačiu svarbiausiu darbu gyvenime – auginsiu naują pasaulio pilietį.

 

Esu nenumaldoma muzikos mylėtoja, kaip draugai sako: „Atsikėlusi ji pirmiausia įsideda ausinuką į ausis, nei išsivalo dantis“. Kažkada jaunystės laikais baigiau muzikos mokykloje chorinį dainavimą, todėl dainavimas irgi yra įgimtas manyje, vėlgi pacituosiu draugus: „Ji dainų klausytis nemoka, ji jas dainuoja“.

 

Šeimoje esu vienturtė, todėl visada besvajodama apie brolį ar sesę, kai buvo tam laikas, tuo pačiu svajojau ir apie gausią savo šeimą, kai ateis tam metas, tačiau nesitikėjau, kad tai ateis taip greitai. Mano gyvenimas buvo nerūpestingai žavus, su daug netikėtumų, tačiau ir su daug stabilumo gyvenime.

 

Esu žmogus, mėgstantis pokyčius, tačiau kartu mėgstantis gauti ir laiko su tais pokyčiais susigyventi. Per paskutinius trejus metus patyriau didžiausią dozę pokyčių savo gyvenime, o laiko su jais susigyventi per daug neturėjau. Su būsimu savo gyvenimo vyru pradėjome bendrą buitį prieš trejus metus, t.y. pradėjome kartu gyventi, o kartu su tuo atėjo ir ateities planavimas.

 

Po pusės metų buvimo kartu gavau sužadėtuvių žiedelį, su kuriuo atėjo kiti planai į mūsų gyvenimą, t.y. kurti šeimą, o mums su vyru, šeima – tai vaikai. Dar po metų nuo sužadėtuvių, arba po pusantrų metų nuo draugystės pradžios – užpraeitą liepos mėnesį, atšokome puikias vestuves ir tą dieną pasakėme, kad nuo šiandien būdami šeima, palikime viską Dievo valioje.

 

Turėjome ir nuostabų medaus mėnesį, o grįžus į realybę po mėnesiuko, rugpjūčio mėnesį pasijutau besilaukianti...Dievo valia mums tikrai patiko :)

Neštumo metu ir toliau stengiausi kovoti su vis pasyvėjančia būsena, su vis ramesniu gyvenimo būdu ir toliau stengiausi gyventi aktyviai, kaip buvau pratusi. Tačiau mano kūnas vis stabdė mane ir vertė ilsėtis.

 

Nėštumas nebuvo labai sunkus, tačiau svoris augo kaip ant mielių, ko pasekoje didėjo spaudimas, tino galūnės ir būdavo sunku judėti. Bet aš nebūčiau aš, jei skųsčiausi. Iki pat paskutinės dienos veikiau daug ką ir net paskutinį savaitgalį prieš gimdymą, kai vyras gulėjo ligos patale, aš mėgavausi paskutinėmis aktyviomis ir laisvomis dienomis, keliavau valgyti braškių su ledais, ėjau į kiną, lankiau artimuosius.


2012 m. gegužės 16 dieną, t.y. lygiai lygiai prieš 8 mėnesius, gimė mūsų labai lauktas ir mylimas pirmagimis Jonukas. Viso nėštumo metu nežinojau, ko laukiame, bet laukėme su tokia meile, kad lytis buvo visai nesvarbi. Su Jonuko gimimu į gyvenimą atkeliavo visai kitokios spalvos, bet kartu ir daug iššūkių.

Man buvo labai sunku susitaikyti su pasyviu gyvenimo būdu, tačiau nenorėjau būti savanaudė ir dėl savo poreikių „tampyti“ sūnelį po prekybos centrus, draugų susibūrimus, kavines ir panašiai. Ilgai mane kankino vidinis konfliktas, negalint skirti tiek laiko sau, kiek norėčiau, bet ir nenuskriaudžiant sūnelio savo dėmesiu.

 

Tik dabar galiu pasakyti, kad pagaliau po truputį ateina ramybę į mano gyvenimą. Aišku, labiausiai iki šiol man gyvenime trūksta spontaniškumo, na bet mokausi tai priimti kaip duotybę ir tikiu, ateityje spontaniškumas grįš. Kursime jį kartu su Jonuku.

 

Per 8 mėnesius būnant mama, teko kelis kartus perkainoti savo vertybes, apgalvoti, kas iš tikrųjų svarbu gyvenime, ko aš iš jo noriu. Pagaliau susitaikau sau savimi, šiek tiek nurimau, taip nesiblaškau, taip nepanikuoju. Niekada net neįsivaizdavau, kad bus taip sunku susikalbėti su savimi ir, atrodo, ruošiausi pokyčiams, bet...

 

Dabar galiu pasakyti didelį Ačiū Jonukui, kad subrandino mane kaip asmenybę ir padėjo man susivokti savyje.

Nors ir nebeturiu tiek daug laisvo laiko užsiimti savo mėgstama veikla, bet dabar net ir mėgstama veikla pasikeitė, man nėra poreikio lankytis viešose vietose, bėgti lėkti, noriu išbandyti kažką naujo.

 

Paskutiniu metu pasinėriau į konditerijos pasaulį ir mokausi kepti tortus bei kitus saldumynus. Vis dar bandau susidėlioti savo dienotvarkę, kad galėčiau spėti nuveikti daug daugiau dalykų, tačiau viskas savo aiku, per daug nesiplėšau (kuo nepasižymėjau anksčiau), nes dabar svarbiausia būti pailsėjusiai ir džiaugtis kiekviena akimirka su sūneliu. Dabar juk tas laikas, kai „kaip diena, taip naujiena“.

 

Jei kas paklaustų, nekeisčiau nė vieno savo pasirinkimo ir gyvenimo žingsnio į nieką, nes tik dėka jų aš esu tokia, kokia esu dabar.

 

Gintarė

 

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 19:27

syos dabar dazyta 😀 siaip visada dazydavau kirpykloje, bet dabar pabandziau namuose ir patenkinta likau, labai geri dazai, nenusausino plauko.
siaip as visokiais prietarais netikiu ir nestumo metu ir lakavau nagus ir plaukus daziau, kaip tik nestumo metu pasikeiciau is blondines vel tapau tamsiaplauke 😀

kodelcia kodelcia 16. Jan 2013, 16:48

malonu susipažinti, gintare 😀 pritariu kitoms mamytėms, kad skaitai tarsi apie pažįstamą žmogų, labai išsamiai prisistatei. Graži jūsų šeimynėlė, ir sūnelio vardukas grynai lietuviškas. Super😀

16. Jan 2013, 16:38

Gal pasidalinsi paslaptimi kokiais dazais dazei plaukus? 😀 Mano irgi buvo panasus,tik siek tiek ryskesni,bet nutamsinau ir neberandu dazu artimu mano plauku spalvai. Kai laukeisi Jonuko tikejai tuo,kad nescia moteris negali nagu lakuotis,plauku kirpti,dazyti ir pan?

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 16:33

aciu beje visiems uz sveikinimus 😀

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 16:33

siaip mano plauku spalva tokia lietuviska - pelenu ruda, o dabar as, kirpejos patarta, ja biski pagrazinau, t.y. suteikiau daugiau sokoladinio atspalvio! Bet taip, dabartine mano plauku spalva yra artimiausia naturaliai! 😀

pypse pypse 16. Jan 2013, 16:03

😀

16. Jan 2013, 16:02

Sveika, ir as sveikinu su 8 menesiadieniu. Turiu tau Gintare klausima. Tavo plaukai yra dazyti ar tokia grazia turi naturalia spalva? 😀

16. Jan 2013, 15:53

Sveikiname mažąjį vyruką su 8 mėnesiadieniu 🌷 Labai graži jūsų šeimynėlė 😀

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 14:56

aha. cia tas pats mazylis, kuris i maza jau visai nebepanasus 😀

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 10:38

na tikiuosi pabendrausime siek tiek ir as vel prisiminsiu savo rasliavas 😀

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 10:38

aciu aciu uz sveikinimus 😀 jubilijatas siaip taip, vis besistodamas uzmigo popiecio miego 😀

gintarerei gintarerei 16. Jan 2013, 10:37

aciu aciu 😀 seimyna, kaip ir visos kitos, su savo "priciudais", bet stengiames sugyventi graziai 😀

16. Jan 2013, 09:34

Tikrai atrodo, kad apie realiai pazystama zmogu skaityciau 😃 smagu jus ir vel cia sutikti 😀 🌷 🌷 🌷

16. Jan 2013, 09:15

Atrodo kad skaityčiau apie gerą savo pažįstamą, matai ką reiškia sekti tavo dienoraščius apie Jonuką 😀 Graži jūsų šeimyna, labai gražiai moki reikšti mintis apie motinystę 😉